Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Suport unànime del ple a la moció cupaire per instaurar la parada de bus a demanda per a la seguretat de les dones

Els socialistes aconsegueixen tirar endavant que el govern hagi d'informar la resta de grups sobre l'estat de compliment dels acords presos al plenari

09 de Juliol de 2018, per Marc Busquets
  • S'ha aprovat que s'habiliti la parada intermèdia a demanda

    Reusdigital.cat

La recta final del ple municipal d'aquest dilluns ha tractat les mocions presentades pels diversos grups municipals. Una d'aquestes, presentada per la CUP, ha proposat la introducció de la parada de bus intermèdia per a dones en trajectes nocturns per garantir la seva seguretat. "Sabem que a Reus no tenim busos nocturns, però en funció de l'hora i l'època de l'any és negra nit", ha posat de manifest la portaveu Marta Llorens. Des del govern, el regidor Arza ha volgut introduir una esmena acceptada pel principal grup de l'oposició. La moció ha estat aprovada per unanimitat

Treball en conjunt amb l'Hora violeta

El popular Sebastià Domènech ha avançat el suport a la CUP tot i que "al text de la moció només s'hi demana, no hi veig cap presa d'acords", tot convidant els independentistes a presentar aquest projecte "al consell de Reus Transport". "Trobem a faltar que a més de les dones, no hagin inclòs la gent gran, o persones amb mobilitat reduïda", ha subratllat. Al PSC, Andreu Martín ha indicat que "val la pena tirar endavant una mesura com aquesta, i entenem que el cost que pugui tenir no justifica mostrar-s'hi en contra". 

A les files de Cs, Pepa Labrador ha exposat que "el debat hauria de ser més ampli" tot i garantir el suport a la moció. En resposta a Domènech, Llorens ha matisat que sí que es va plantejar la incorporació de la parada intermèdia al consell d'administració de Reus Transport "a través d'una pregunta". Com a regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores ha volgut intervenir al debat per manifestar que la moció de la CUP "és lloable" però també per demanar que "es doni veu a les dones" al consell municipal de Polítiques de gènere. "La moció l'hem treballada amb l'Hora violeta", ha contestat la líder cupaire. 

Una moció per fer complir altres mocions

Més endavant, el PSC ha tret a debat una moció per fer que el govern informi periòdicament el nivell de compliment de les mocions aprovades precisament als plens. La moció ha prosperat pels vots favorables del PSC, Cs, PP i CUP (14m aquest dilluns) pels 11 en contra. "Els grups de l'oposició hauríem de tenir més informació", s'ha queixat el portaveu socialista Andreu Martín. "Ens recorda a una moció similar que vam presentar nosaltres", ha indicat des del PP Dolors Compte. "Hi donarem suport, com no pot ser d'una altra manera", ha afegit. "Hi votarem a favor, tot i que per a nosaltres el govern no està gens compromès amb el compliment de les mocions", ha subratllat el taronja Juan Carlos Sánchez, tot recordant l'aprovació dos anys enrere de la rebaixa dels sous dels regidors. 

Des de la CUP, Mariona Quadrada s'ha queixat dels "incompliments" del govern, tot recordant diverses propostes que els independentistes han posat sobre la taula, en especial "en relació al ROM". "I quan preguntem sobre retards i incompliments, la resposta sempre tècnica", ha dit. "No dubto pas de la bona fe de la moció, però no hi podem votar a favor", ha assenyalat en representació del govern el regidor Joaquim Enrech, que ha recordat que les mocions aprovades "no són d'obligat compliment". "Pel que ens diu, senyor Enrech, el govern passa olímpicament de les mocions que tiren endavant", ha carregat Martín al segon torn del debat. 

Finalment, la cupaire Marta Puig ha exposat els motius de l'última moció debat del ple, aquesta per fomentar la participació ciutadana en les activitats de lleure a Reus, tot posant l'accent en disposar "de prou espais d'oci" a la ciutat. La proposta, però, no ha prosperat. Cs i PP s'han abstingut i el govern hi ha votat en contra. Tan sols el PSC ha donat suport als independentistes. "Em penso que aquesta moció no és viable, i per això ens abstindrem", ha dit el conservador Sebastià Domènech just després que Compte hagi deixat el debat. Al PSC, Martín ha apuntat cap al suport del seu grup tot demanant al govern "que s'estableixin les prioritats necessàries" en aquest camp. Al govern, la regidora d'Ensenyament, M. Dolors Sardà, ha tirat de xifres per fer palesar que "hi ha moltes activitats de lleure, i a més fomentem que hi hagi igualtat de condicions d'accés". 

 

 

 

COMENTARIS (0)