Cookie control
Dimarts, 07 de Juliol de 2020

Tasques de manteniment i neteja de l'Ajuntament i l'ACA a la riera del Molinet i els barrancs del Molí i del Picarany

04 de Juny de 2020, per Redacció
  • Imatge dels treballs a la riera del Molinet

    Reus.cat

La regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han portat a terme treballs de manteniment i neteja a la riera del Molinet i als barrancs del Molí i del Picarany. Les tasques de neteja a la riera del Molinet i al barranc del Molí les ha gestionades el consistori de la ciutat, una vegada s'ha rebut l’autorització de l’ACA per entrar a les lleres i realitzar-hi els treballs. La neteja ha consistit en el desbrossat de la vegetació invasiva, el retall de branques baixes dels arbres existents i la retirada els residus acumulats.

L’Ajuntament executa la neteja dels espais naturals de manera periòdica, en atenció a les peticions dels veïns de la zona, que es queixen pels problemes que els comporta l’estat de deixadesa. Les dues obres de desbrossat s’han vist retrassades enguany per l’emergència sanitària de la Covid-19, i s’han realitzat amb recursos interns de l’Ajuntament de Reus mitjançant el contracte de FCC de manteniment del medi natural. Les obres es van dur a terme entre el 18 i el 29 de maig.

Els treballs al barranc del Picarany els ha portat a terme directament l'Agència Catalana de l'Aigua, finançats en el marc de les polítiques de recuperació dels danys causats pel temporal Glòria. Les obres, en aquest cas, han consistit en l'estabilització de la llera, malmesa al llarg dels anys. Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, ha afirmat que "la proximitat d'algunes lleres en zones residencials ens obliga a l'Ajuntament a atendre les peticions veïnals per l'estat de deixadesa, i actuar i donar resposta, tot i que la competència en barrancs i rieres és de l’Agència Catalana de l’Aigua."

Riera del Molinet amb la riera de l’Abeurada

S'ha realitzat un desbrossat d'elements vegetals com canyes, ginestes i esbarzers en el tram de la riera entre l’avinguda de Tarragona i el carrer de Mèxic, on s’inicia el soterrament de la riera. També s'han retirat els àrids acumulats i s'han anivellat per tal que la cota sigui la mateixa en tota la secció de pas de la infraestructura, per tal d’aconseguir un flux més regular de l’aigua. S'ha actuat en 719 metres lineals, 574 corresponents a la riera de l’Abeurada, des de l’avinguda de Tarragona fins al carrer Mèxic, i la resta de la canalització del barranc del Molinet fins a la riera de l’Abeurada.

Barranc del Molí, al seu pas per la urbanització Sol i Vista

En el tram des de l’avinguda de Falset i al llarg de tota la urbanització Sol i Vista s’ha realitzat un desbrossat dels marges del barranc i de la llera, també s’han retirat els abocaments existents. S'ha actuat al llarg de 392 metres líneals. Les actuacioons corresponen al manteniment anual d’aquest tram de barranc degut a l’aproximitat dels habitatges, fet que causa molèsties per rosegadors i mosquits.

Barranc del Picarany

L'ACA ha realitzat l'obra per estabilitzar la llera del barranc, que ha patit una important erosió disminuint la cota any rera any, fet que causava perjudicis en les infraestructures que el travessen o bé existents de forma soterrada. També s'ha resolt un esborany que es causava a l'entrada de dues finques particulars cada amb motiu de forts aigüats.

L’execució de l’escullera i la pavimentació del gual corresponent al camí dels Cinc Ponts s'ha donat estabilitat a la cota de llera i s'ha evitat que esdevingui un punt perillòs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics