Dilluns, 21 de Gener de 2019

Un jove sense llar de Reus formarà part del projecte '#HomelessEntrepreneur'

El primer pas del programa és una jornada de treball setmanal de dues hores al Centre Cívic Ponent

12 de Febrer de 2018, per Redacció
  • Fotografia promocional del projecte

    Cedida

Una persona sense llar de Reus ha estat triada, segons valoració tècnica de la regidoria de Benestar Social, per formar part del projecte #HomelessEntrepreneur, creat per l’emprenedor i consultor digital nord-americà establert a Barcelona des de fa anys, Andrew Funk. Aquest projecte està estructurat en 10 departaments i tres fases, que presten els seus serveis a cada persona del programa. Es tracta d'un model de gestió pensat per adaptar-se a cada cas específic, segons fonts municipals.

Pablo, com es diu el reusenc, ha passat a formar part del programa mitjançant l'acceptació d'una carta de compromís signada amb l'organització. Per poder iniciar el seu canvi i transformació s'ha activat la primera fase del programa, que consisteix a fer una jornada de treball setmanal de dues hores al Centre Cívic Ponent. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha apuntat que "aquesta iniciativa és una de les fórmules innovadores que estem incorporant al treball amb les persones sense llar que entitats i serveis socials, plegats, ja estem fent a Reus. És innovadora per què empodera la persona que es troba sense llar i la motiva a trobar una feina que li agradi i que sigui el motor per sortir de la situació en què es troba a partir d'un seguiment i un suport individualitzat".

Actualment, a Reus, des del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) s'està treballant amb unes 15 persones sense llar de diverses maneres. L'objectiu és conèixer aspectes com els perfils i els entorns on aquestes persones presenten major vulnerabilitat, per tal de poder acompanyar-les en el procés de superació de la situació en què es troben. Un treball que ha de permetre a l'Ajuntament definir recursos i millorar les polítiques d'atenció a les persones sense llar.

El projecte #HomelessEntrepreneur és creat des de Barcelona per demostrar "que les persones sense llar poden donar el millor si se'ls dóna l'oportunitat", segons s'ha exposat des del consistori. #HomelessEntrepreneur va començar amb el seu creador, l’Andrew Funk, vivint com una persona sense sostre i explicant aquesta experiència a través de les xarxes socials. Després, ha continuat fent visibles a moltes persones en aquesta situació amb l'objectiu de denunciar la seva condició i generar oportunitats.

Fa un any, l’Ajuntament de Reus ja va programar una primera jornada tècnica sobre el sensellarisme a càrrec de l’Andrew Funk. I des de llavors, va sorgir la idea d’incorporar Reus a aquest projecte de forma pilot. Amb anterioritat, també es va fer una altra jornada a càrrec de Ramon Noró, membre de la Fundació Arrels. Una entitat que es dedica a l'atenció de persones sense llar de Barcelona des de 1987. Fruit d'aquesta trobada, l'Ajuntament de Reus, a través del PLIS i en col·laboració amb la Fundació Arrels, va organitzar un recompte de les persones sense sostre que hi ha a la ciutat el passat 13 de desembre. Hi van participar 140 persones de forma voluntària i es van detectar quatre persones dormint al carrer.

Això va ser de manera puntual al desembre, però a Reus es calcula que hi ha unes 15 persones sense llar al llarg de l’any. Després del recompte, seguint el model d'Arrels, es va crear el registre unificat que consisteix a identificar les persones sense llar de la ciutat amb el coneixement de les diferents entitats i serveis que formen la xarxa d'atenció integral de persones sense llar. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges