Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Un taller per llepar-se els dits

Avis i néts participen en una sessió de cuina al Mas Pintat

17 de Novembre de 2017, per Isabel Martínez
  • Un avi amb el seu nét, durant el taller

    Isabel Martínez

  •  

  •  

  •  

  •  

Amb ingredients per cuinar però sense plantejar-se cap competició. De la mà d’adults i també de menors però amb un premi –res a envejar a cap televisiu- que és l’aprenentatge, la relació i la companyia mútua. El repte? Elaborar una senzilla tarta fabiola i passar-s’ho d’allò més bé durant un taller de cuina. Amb aquests cassolans components, una desena de parelles d’avis i néts han participat, aquest dijous a la tarda, en el primer dels tallers del programa ‘Avis i néts’ que Mas Pintat ha organitzat enguany. Entre els cuiners amateurs, avis i àvies acompanyats d’un o més néts que a l’office del Mas Pintat han seguit les explicacions d’una àvia voluntària, la Pepita Alonso, per elaborar aquest pastís.

“El paper dels avis és molt important” han estat les paraules de benvinguda de la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà que ha animat a tots “a passar una estona divertida” en un office atapeït. “Hi havia llista d’espera” ha comentat la directora del Mas Pintat, Maria Rosa Martí que donava un cop de mà a l’àvia voluntària amb les instruccions. “Primer de tot hem de rentar-nos les mans” han recordat mentre la cridòria de les veus infantils es traslladava al lavabo per procedir al primer pas de qualsevol bon –i higiènic- cuiner.

Galetes, mantega, coco, llet amb una mica de sucre i xarop de xocolata. Els ingredients de la tarta fabiola no poden ser més senzills i l’elaboració fàcil per qualsevol. “Els meus avis la feien amb cafè o cointreau” ha recordat Martí mentre evocava aquells sabors i records infantils i explicava que s’havien descartat aquells components clàssics i escollit uns aptes per a tots els públics. Defugint el terreny políticament correcte, algú s’ha atrevit a recordar els berenars de pa, sucre i vi de la seva infantesa.

Tot i que en línies generals la mantega s’ha resistit bastant a barrejar-se amb el coco, les instruccions pas a pas s’han seguit amb entusiasme per tots: sucar les galetes en la llet i col·locar-les en la plata; posar-hi la capa de mantega i coco fent una pel·lícula fina i continuar fins fer 3 pisos i, per últim, decorar amb xarop de xocolata i altres delícies de xocolata. A gust del consumidor, vaja!

“Vivia a prop d’aquí i sempre vinc a les activitats perquè ho passem molt bé” comenta una de les àvies assistents, Ignàcia del Olmo, que s’acompanya de dues nétes, la Lisa de 5 anys i l’Abril de 8. “Amb la mare fem huesitos amb xocolata” comenta l’Abril a la pregunta de si l’agraden fer pastissos, una afirmació que també corrobora la Lisa. 

Després de decorar les tartes i fer-se més d’una foto per recordar l’agradable estona, Martí i Alonso conviden a cantar tots plegats una cançó escrita en una pissarra: “Sóc un cuiner que remena les cassoles…”. Pels que s’hagin quedat amb ganes de tastar la tarta fabiola recordin que cal deixar-la en la nevera un o dos dies abans de provar-la. Boníssima!  

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics