Diumenge, 27 de Maig de 2018

Reus limita l'horari de les terrasses dels bars per garantir el descans veïnal

La CUP descriu l'actuació com 'un decret inventat' i denuncia les 'tensions' viscudes les darreres nits entre Guàrdia Urbana i restauradors

28 de Juliol de 2017, per Redacció
  • La plaça de les Peixateries Velles aplega diversos locals amb terrassa exterior

    Cedida

El regidor de Seguretat del consistori reusenc, Joaquim Enrech, s’han reunit aquest divendres amb representants de restauradors amb terrasses de la ciutat per "treballar conjuntament la manera de fer més compatible l’activitat dels establiments i el descans dels veïns", segons han fet saber fonts municipals. La reunió s’ha convocat quan, aquesta mateixa setmana, el govern ha tingut coneixement "per primera vegada de les inquietuds d’alguns restauradors en relació a la mesura que l’Ajuntament està implantant des de 2016 per avançar l’horari de tancament de les terrasses de les 3 a la 1 de la matinada".

La mesura s'aplicarà de manera progressiva

Des de l'oposició, però, el grup municipal de la CUP ha carregat contra el govern de Pellicer perquè aquest “ha tornat a actuar sense tenir en compte els agents implicats i sense informar de la voluntat d’aplicar aquest decret en cap moment a la resta de grups municipals ni als propietaris dels locals amb terrassa”, segons han fet constar els independentistes en un comunicat fet arribar als mitjans de comunicació.

La reunió, s'ha exposat des de l'Ajuntament, s’emmarca en la "política de col·laboració del govern de Reus, la Guàrdia Urbana i els propietaris dels locals per conscienciar sobre la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat". Especialment, es pretenen evitar les actituds incíviques que es poden produïr a la via pública.

Durant la reunió, el regidor ha explicat als restauradors la mesura implantada des de l’any 2016 per avançar l’horari de tancament de les terrasses. Aquesta mesura s’està implantant "de manera progressiva a tota la ciutat", i "en el seu moment ja ha estat notificada individualment a tots el propietaris d’establiments als quals se’ls ha aplicat", sense que des del consistori s'hagi precisat quan es van produir aquestes notificacions.

Actualment, dels més de 300 establiments amb terrassa que hi ha a la ciutat, una vuitantena tenen fixat l’horari d’obertura de la terrassa fins a la 1 de la matinada. Es tracta, altre cop segons l'Ajuntament de Reus, d’aquells establiments que "ja tenen fixat l’horari d’obertura a aquesta hora d’acord a la seva activitat". Els nous establiments que han sol·licitat llicència de terrassa des de 2016 i els establiments que en aquest darrer any han modificat la llicència per qualsevol circumstància també s'han inclòs en aquesta categoria.

Un 'decret inventat' per Pellicer, segons els cupaires

Per part seva, els cupaires han descrit la política del govern en aquest assumpte com "un nou decret que inventat" que modifica, "sense previ avís ni consens polític i social", les condicions d’horari de les terrasses. Aquest fet, han transmès els independentistes, està generant "situacions tenses entre consumidors, propietaris de locals i Guàrdia Urbana els darrers dies perquè el govern no ha informat prèviament de la voluntat de limitar els horaris i els propietaris de les terrasses es troben que la policia local els fa recollir la terrassa sense conèixer-ne els motius".

La regidora de la formació, Marta Llorens, ha apuntat que al setembre del 2016 "la CUP ja va proposar a ple de Reus debatre i treballar l’actual ordenança municipal de via pública per evitar situacions com aquesta". La cupaire, rotunda, ha assegurat que aquest conflicte és una conseqüència més de la "manca de planificació del govern de Pellicer".

COMENTARIS (0)