Dilluns, 28 de Maig de 2018

Una sentència obliga a readmetre una delegada sindical de CGT a Rellsa

El sindicat assegura que l'acomiadament va ser una 'represàlia' per la seva tasca en favor dels treballadors

14 de Març de 2017, per Redacció
  • La seu de Rellsa és al Pavelló Olímpic

    Cedida

El Jutjat Social número 1 de Reus ha emès una sentència que obliga Reus, Esport i Lleure (Rellsa) a readmetre a la treballadora Dolors Aguas Segura, delegada sindical de la CGT en aquesta societat, i declara nul el seu acomiadament, dut a terme el passat 30 de setembre de 2015. Segons el sindicat, la decisió de l'empresa respecte a aquesta treballadora es deu a la tasca de defensa dels drets laborals i a les diferents denúncies presentades contra la direcció per diversos motius. Aquests són la no aportació d'informació al comitè d'empresa sobre les hores extraordinàries i la seva cotització a la Seguretat Social; el no cobrament de la paga extraordinària de desembre del 2012; la inexistència d'un pla d'autoprotecció del Pavelló Olímpic, o l'assetjament laboral que ha acabat, segons el sindicat, amb "una sanció molt greu" a l'empresa d'Inspecció de Treball, per valor de 6.251 euros.

Fonts municipals han assegurat a Reusdigital.cat que l'empresa ha rebut la sentència i que ja ha comunicat al jutjat per escrit que presentarà un recurs. Més enllà d'aquesta informació, l'Ajuntament no entra a valorar les acusacions de la CGT, que, fins i tot, afirma que Rellsa "va contractar un investigador privat per intentar demostrar que la nostra companya no realitzava el seu treball de manera correcta, amb un cost de més de 4.000 euros". "Aquesta situació de desprotecció de la nostra delegada i més companys i les irregularitats de diferent índole en la gestió de Rellsa s'han posat en coneixement de l'Ajuntament, sense que aquest hagi resolt les deficiències organitzatives", ha indicat el sindicat.

Dolors Aguas es va incorporar a Rellsa l'any 2001, com a directora de programes i activitats, i des del 2011, sempre segons la CGT, ha vist com s'han reduït les seves condicions laborals i les seves funcions, "amb un assetjament laboral per part de l'empresa sense motiu aparent". El desembre del 2015, Rellsa va fer fora la treballadora sota l'acusació de transgressió de la bona fe contractual i abandó injustificat del lloc de treball.

"Des de la CGT fem una crida pública perquè aquest tipus d'actuacions per part de l'administració no es tornin a produir i perquè es demanin responsabilitats polítiques a totes aquelles persones que ocupin càrrecs de responsabilitat al consistori i es demostri que tenien coneixement d'aquests fets", conclou el comunicat del sindicat.

COMENTARIS (0)