Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Una trentena d'especialistes en modernisme visiten Reus aquest diumenge

Prenen part en un congrés temàtic que es fa a Barcelona

27 de Juny de 2018, per Redacció
  • Els visitants descobriran el pavelló dels distingits

    Reusdigital.cat

El pròxim diumenge 1 de juliol visitaran la ciutat de Reus una trentena d'especialistes en modernisme i participants a la tercera edició del congrés especialitzat en Modernisme-Art nouveau, que tindrà lloc del 27 al 30 de juny a Barcelona i que inclou per al diumenge una visita a Reus per conèixer el modernisme que hi ha fora de la ciutat comtal.

Els visitants arribaran a la ciutat a dos quarts d'11 i visitaran el Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata, faran la Ruta del Modernisme i visitaran el Gaudí Centre. Són arquitectes, restauradors, artistes plàstics, i alguns dels ponents del congrés i provenen de fins a nou països diferents, la majoria europeus. Aquest és un congrés especialitzat en Modernisme-Art Nouveau, l’únic que es fa al món, i és una activitat de la Ruta Europea del Modernisme, associació de 76 municipis i 64 altres entitats amb patrimoni modernista que lidera l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2.000.

Enguany se celebrarà la tercera edició; les primeres es van fer el 2013 i el 2015, també a Barcelona. El Congrés durarà quatre dies, i hi participaran més d’un centenar de persones d’arreu del món, amb una important presència catalana, entre els quals es compten els millors experts i investigadors del patrimoni modernista. Es presentaran una mitja dotzena de ponències i una quarantena de comunicacions.

El tema central és la relació entre Modernisme i cinema, però també hi ha sessions sobre la relació de l’art modernista amb la política i el colonialisme, sobre la crisi de valors i el canvi social de l’època i com es va reflectir en l’art. Aquesta edició del Congrés compta amb el suport d’una quarantena d’entitats relacionades amb el patrimoni modernista català, entre les quals hi figura l'Agència Reus Promoció de l'Ajuntament de Reus.

COMENTARIS (0)