Dimecres, 20 de Juny de 2018

Una Tronada infantil i el Ball de Marcos Vicente, novetats d'enguany per Sant Pere

La Festa Major reusenca compta amb més de 200 actes confirmats i 390.000 euros de pressupost, part dels quals provenen de patrocinis privats

30 de Maig de 2017, per Marc Busquets
  • Caelles i Pellicer han presentat el cartell guanyador de la Festa Major, obra de Ton Garcia (entre tots dos)

    Marc Busquets

  • Marc Busquets

Sant Pere s'acosta i Reus es prepara altre cop per viure amb intensitat la seva Festa Major gran. Enguany, són més de 200 els actes ja confirmats d'un programa que ha estat presentat al pati de l'escola Maria Cortina, centre guanyador del concurs convocat setmanes enrere per decidir el cartell actual de la celebració. Un dels alumnes de sisè de primària del col·legi, Ton Garcia, és l'autor de la proposta escollida per representar l'esdeveniment, que tindrà lloc entre els dies 24 i 29 de juny i que compta amb un pressupost de 390.000 euros, amb participació privada no especificada. Entre les novetats més destacades, fonts municipals han exposat que una nova Tronada adreçada als més petits i la recuperació del Ball de Marcos Vicente.

Tercera Nit de fer l'Índiu

La presentació del cartell i del programa de Sant Pere 2017 ha aplegat canalla, familiars i diverses autoritats municipals. El batlle, Carles Pellicer, ha exposat que "en un any com aquest hem volgut donar el protagonisme del cartell als nens de la ciutat" i acte seguit ha subratllat que "l'escola Maria Cortina ha guanyat el concurs". L'estudiant Ton Garcia ha expressat la seva satisfacció per haver presentat la proposta que ha estat finalment seleccionada. "No tinc paraules per explicar com em sento", ha apuntat entre les rialles i els aplaudiments dels seus companys de classe. El nano ha detallat que al seu dibuix hi ha volgut mostrar alguns dels elements propis de la festa reusenca i que ha coronat l'escena amb un castell de focs.

La regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles, ha estat l'encarregada de comentar a grans trets el contingut de les activitats previstes per celebrar la festa dedicada al patró de la ciutat. En aquesta línia, ha assenyalat que dos dels grans atractius seran la presentació del ball parlat de Marcos Vicente, que podrà veure's el dia 21 de juny a dos quarts de 7 de la tarda a la Casa Rull, i les modificacions que s'han previst per al Seguici Festiu petit del dia 27 a les 6 de la tarda. "Hem volgut afegir una Tronada per als nens i nenes de Reus", ha celebrat. La tercera edició de la Nit de fer l'Índiu (amb el Ball de Gitanes com a convidat), o les celebracions dels aniversaris del Drac (un quart de segle) i el Ball de Prims (35 anys) són altres dels esdeveniments ja confirmats.

Una trentena de concerts i actuacions musicals

Caelles s'ha referit també a altres efemèrides, com ara els 70 anys dels Nanos, la dècada de trajectòria dels Balls petits de Pastorets i Prims i de l'obertura del Gaudí Centre. "El 25 de juny, i per celebrar l'aniversari de Gaudí, l'obrirem per tal que la ciutadania el pugui visitar", ha afegit. Finalment, la regidora ha detallat que la pregonera d'enguany serà la comunicadora Montse Lussà, el dia 24 a les 8 de la tarda al Saló de Plens. "I posteriorment tindrà l'honor d'encendre la primera Tronada de la Festa Major", ha puntualitzat. Pellicer, per part seva, ha anunciat que el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, serà el convidat d'honor per Completes.

Des del consistori s'ha subratllat que prop d'una trentena dels actes inclosos en la celebració de Sant Pere són concerts i actuacions musicals. A banda de les tradicionals revetlles, s'ha de destacar que entre els dies 22 i 24 el Parc de la Festa acollirà les Barraques, en què s'ha confirmat la presència de bandes com Segonamà, Atupa, Smoking Souls i d'artistes com Ariel Santamaria. Havaneres, sardanes i vermuts musicals, entre molts d'altres, són els esdeveniments previstos per tal que, com sempre, per Sant Pere peti fort.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Caelles Pellicer Sant Pere 2017
Fitxers adjunts:
COMENTARIS (0)

Reportatges