Dijous, 25 d'Abril de 2024

Una vintena de restaurants de Reus repartiran capses als clients per reaprofitar aliments

És una mesura que s'inclou dins de la campanya contra el malbaratament alimentari

20 de Novembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • El regidor de Medi Ambient, Hipòlit Monseny, i Monserrat Vilella

    Enrique Canovaca

Un estudi de la Universitat Autonònoma de Barcelona (UAB), de l'any 2010, indica que els catalans llençaven 260.000 tones d'aliments. Traslladat a l'àmbit reusenc, significa que a la ciutat es llencen 10,3 tones de menjar al dia i 3.760 tones l'any. En termes absoluts, són uns 12 milions d'euros que se'n van per l'aixeta. Malgrat que segurament aquestes dades hauran millorat durant aquests anys, amb la crisi econòmica, la regidoria de Medi Ambient ha cregut conveninent fer una campanya de sensibilització de la ciutadania per evitar el malbaratament alimentari.

L'acte central de la campanya es realitzarà, aquest dissabte, 22 de novembre, a la plaça de Prim, a partir de dos quarts de 12 del migdia, amb la lectura del manifest Reus, contra el malbaratament alimentari, a càrrec del periodista Xavier Grasset. Al llarg del dia, a la mateixa plaça, hi haurà un punt d'informació i es repartirà material promocional. Així mateix, es reforçarà la difusió a través del web de la campanya Reci_clar i de les xarxes socials.

D'altra banda, una vintena de restaurants s'han adherit a la campanya, a través d'uns adhesius, i rebran una capsa homolagada per l'Agència Catalana de Residus per tal de guardar els aliments que sobrin i se'ls puguin emportar els clients. La difusió es completa als Centres Cívics, amb un espai de promoció, i cursos de cuina i de tast de vins, i amb demostracions de cuina amb aliments aprofitats, als mercats de Reus.

El personatge còmic la Paquita Tot ho Aprofita cuinarà, el proper dimecres, 26 de novembre, al Mercat del Carrilet, i el divendres, 28 de novembre, al Mercat Central. L'horari de les dues sessions és a les 11 del matí.

El Gran Dinar de Barcelona

El programa de gestió alimentària de Reus estarà present a la fira d'experiències contra el malbaratament, en el marc del Gran Dinar Barcelona. Serà el primer gran àpat multitudinari que se celebra a Catalunya preparat íntegrament amb aliments recuperats. Hi participaran 150 voluntaris que cuinaran per a 4.000 persones. Reus tindrà un estand on es farà una demostració de cuina, a càrrec de la dietista encarregada de tallers gastronòmics que es realitzen tot l'any en el marc del programa.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, estarà present a la fira. Vilella ha destacat que la setmana que ve, el col·legi Montsant iniciarà el reaprofitament dels aliments que sobre del menjar escolar, per tal de repartir-los amb carmanyoles al menjador social.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

ALBERTO GREUSOVICH  20 de Novembre de 2014

Vulneración Copyright

QUÉ VERGÜENZA, ESE LOGO ESTÁ BASADO EN EL DEL MEDIÁTICO DJ OGT.

QUEREMOS QUE SE RETIRE INMEDIATAMENTE SI NO SE ASOCIA AL ARTISTA A ESTA CAMPAÑA Y QUE PINCHE EN LOS ESTABLECIMIENTOS DONDE SE ESTÉ APLICANDO ESTA INICIATIVA