Diumenge, 24 de Març de 2019

Velèctric tornarà al maig a la plaça de la Llibertat

Enguany ja arriba a la seva tercera edició

17 d'Abril de 2018, per Redacció
  • Una imatge d'arxiu d'una anterior edició de Velèctric

    Cedida

L’Ajuntament de Reus i la regidoria de Medi Ambient i Ocupació tornen a organitzar enguany el Velèctric, la fira del vehicle híbrid i elèctric, que aquest 2018 arriba a la seva tercera edició. La mostra es durà a terme a la plaça de la Llibertat els dies 25 i 26 de maig, en el marc de les accions que el consistori desenvolupa "per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat". El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, ha explicat que “Velèctric reunirà la majoria de les marques representades pels concessionaris de la demarcació de Tarragona, així com altres expositors vinculats a la mobilitat sostenible en tots els formats: motocicletes, patinets, bicicletes, i vehicles”.

Els visitants podran provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. En aquest sentit, Velèctric comptarà també amb un espai per xerrades dirigides al públic i un espai amb activitats infantils. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

El Velèctric estarà obert el divendres (de dos quarts de 6 de la tarda a 9 del vespre) i dissabte (de dos quarts d'11 del matí a 2 del migdia) i de 6 de la tarda a 9 del vespre. La inauguració oficial serà el divendres a les 7 de la tarda.

La passada edició del Velèctric va comptar amb una alta participació d’expositors i va tenir molt bona acollida a la ciutat, han subratllat fonts municipals. Hi van participar 15 concessionaris i fabricants de vehicles elèctrics i híbrids amb més d’una quarantena de marques representades.

Aposta municipal pel vehicle elèctric

La fira Velèctric s’emmarca en les actuacions que porta a terme l’Ajuntament "per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat". Reus disposa actualment de 19 estacions de recàrrega, que permeten recarregar de manera simultània 26 vehicles.

Estan ubicades en 11 punts de la ciutat: als vuit pàrquings municipals i tres de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera de Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus. Enguany està previst instal·lar tres nous punts de recàrrega: a la zona de l’estació de trens, al Pavelló Olímpic Municipal i a l’avinguda dels Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

Així mateix, l’Ajuntament ofereix avantatges i bonificacions fiscals per promocionar l’ús del vehicle elèctric. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany, també continua vigent la bonificació del 75% de la quota de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el primer any i del 65% la resta. Segons dades municipals, l’any 2017 es van beneficiar d’aquestes bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.

COMENTARIS (0)

Reportatges