Cookie control
Dijous, 09 d'Abril de 2020

Rigau defensa la Formació Professional Dual com una eina per a la inserció laboral

Uns tres-cents alumnes cursen aquesta modalitat a la demarcació

26 de Març de 2014, per Albert Sunyol
  • Irene Rigau, acompanya d'Isaac Sanromà i de Carles Pellicer

    Albert Sunyol

Tres-cents onze alumnes de la demarcació estan cursant aquesta modalitat d’FP que cerca la formació compartida tant als centres formatius com en les empreses. “Hem de demanar als empresaris que ens obrin la porta i que els alumnes no vagin només a les grans corporacions", ha subratllat la consellera. En aquest sentit, la titular d’Ensenyament ha anunciat la firma d’un conveni entre l’IES Baix Camp i el clúster TIC Catalunya Sud de Reus pel qual els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de desenvolupament web es beneficiaran d’aquesta formació dual, present ja en alguns estudis com és el cas del Grau Superior de Perruqueria, a Tarragona

L’aposta per la Formació Professional és una de les “prioritats” del Govern, segons Rigau, que ha argumentat que un quaranta per cent dels alumnes que van acabar l’educació obligatòria a Catalunya durant el darrer curs han optat per cursar una Formació Professional –el 60% restant, Batxillerat- una xifra que ha destacat com a molt positiva perquè indica que “hi han accedit més alumnes que han obtingut el títol d’ESO”. Actualment, cent trenta-dos mil estudiants del país cursen titulacions de Formació Professional. 

Segons la consellera, l’aposta del Govern per l’FP va lligada a la lluita per combatre l’atur juvenil i es materialitza, d’una banda, en un augment del nombre de places ofertades en els darrers tres anys, i, de l’altra, per un canvi de mentalitat respecte el fet social que ha existit de cursar estudis universitaris. Sobre aquest darrer aspecte, Rigau, que ha rememorat la seva vinculació amb el territori amb l’arribada de la universitat a Reus, no ha fet cap esment a l’acord que permetrà, a priori, la inserció laboral, segons el conveni signat entre Veremonte, l’empresa promotora del BCN World, per donar feina als estudiants i titulats de la Universitat Rovira i Virgili. 

En canvi, s’ha referit al decret de perfilació de places docents aprovat aquest dimarts i que permetrà als directors de les escoles i instituts públics escollir fins a un cinquanta per cent de la seva plantilla, una mesura enfocada a escollir “els perfils més adequats” dels interins, quan es tracta de substitucions. 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges