Divendres, 29 de Març de 2024

Sanitat sense etiquetes

31 de Juliol de 2012, per Jordi Roig
  •  

Els treballadors i treballadores de l'Hospital de Sant Joan de Reus rebem amb preocupació extrema les notícies aparegudes a la premsa sobre que la Generalitat no pagarà el que deu als Hospitals concertats, ja que els recursos que té els pensa emprà en pagar els treballadors de l'ICS (ens públic però autònom al cap i a la fi).

Catalunya sempre s'ha distingit d'Espanya, en totes les matèries i també en sanitat. Mentre que a Espanya la sanitat es va estructurar en el seu moment al voltant de l'Estat, a Catalunya es va aprofitar la xarxa bàsicament municipal, de forta implantació en el nostre país per donar assistència a la població i de passada treure pit del caràcter diferencial català. Crec que l'aposta li va anar prou bé i durant molts anys, aquesta xarxa d'hospitals (XHUP) que amb vocació de servei públic ha tingut com a únic patró l'Estat, ha tingut cura amb eficiència de la sanitat del poble, sovint a un cost més baix, bàsicament derivat d'uns costos de personal menors i del reconeixement per part dels seus professionals que els recursos eren els que eren, que te'ls donava l'Estat i que per tant si s'acabaven no n'hi havia més.

En aquest moment de crisi però la Generalitat ha decidit que com que no té diners pagarà l'ICS que li toca més d'aprop i els Hospitals concertats que s'apanyin com puguin. Què passarà doncs si finalment es compleix l'amenaça i els concertats l'única font d'ingressos dels quals és a través de la Generalitat, deixen de rebre diners?. Deixaran de ser atesos els pacients que pagant el seus impostos, per mala sort d'estar adscrits a un centre concertat en comptes d'estatal?. Es col·lapsaran els hospitals de l'ICS quan masses de pacients de Reus, o del Vendrell o de Vilanova o d'arreu on ara són atesos per hospitals concertats no puguin ser medicats o atesos per aquests?.

Un cop més la sanitat concertada es vol utilitzar com a arma de pressió, però crec que aquest cop s'ha arribat massa lluny perquè, és cert que no som personal estatal però quan els pacients van a un hospital, estan sent atesos en un hospital públic i ningú els hi explica ni quan entren ni quan surten si la titularitat es municipal o autonòmica. Tots som sanitat, sanitat sense etiquetes.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Edu el tàbec  03 d'Agost de 2012

Què s'han cregut

Per endevant subscric punt per punt el que diu el Sr. Jordi Roig. ¿Què s'han cregut els poders públics (Estat, Generalitat, Ajuntaments,...)?, que poden dir sense pudor que "els falta liquiditat" (eufemisme lleig i deshonrós) Quina cara! Quan a un ciutadà de a peu li falta diners per pagar el que deu li diuen malpagador, morós, insolvent,... i se'l presiona amb l'embargament de nòmines, comptes corrents o bens propis. Quina paradoxa que es pot produir, un treballador no cobra del Ajuntament ( o de l'empresa municipal) perquè aquesta no cobra de la Generalitat i per la mateixa raó no pot pagar impostos. Quan això passi el ciutadà serà perseguit pels mateixos que no compleixen el que exigeixen. Mals dies per la gent justa, complidora i pacífica! Jordi: No baixeu la guardia!

edu beas  31 de Juliol de 2012

El primer pas...

 ...lògic, seria anar a casa del sr. Prat, o del sr. Manté, o del sr. Vagó, o del sr. Nualart, o dels srs... I exigir com a poble, com a treballadors, com a persones agredides, la devolució del patrimoni públic robat.