Cookie control
Dimecres, 26 de Juny de 2019

Salou destina 250.000 euros als primers pressupostos participatius de la ciutat

El 18 de març es coneixeran els plantejaments guanyadors i que haurà d’executar el govern al llarg del mandat

14 de Gener de 2019, per Redacció
  • L'alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat dels regidors Brull i Gómez, durant la presentació dels pressupostos.

    Cedida

L'Ajuntament de Salou ha presentat aquest matí la dinàmica dels primers pressupostos participatius que el govern municipal ha dissenyat amb l’ànim d’aconseguir que a través de la participació ciutadana es tirin endavant fins a tres inversions que decideixi la ciutadania per consens. El consistori ha destinat a aquest projecte una partida pressupostària de 250.000 euros perquè siguin els ciutadans -majors de 16 anys i empadronats al municipi- aquells que facin un seguit de propostes que, posteriorment, hauran de ser avaluades per la viabilitat i el cost de les mateixes per part dels tècnics de l’Ajuntament, i aquelles que compleixin amb els requisits bàsics passaran a la fase final perquè siguin votades.

En roda de premsa, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que "és molt important que Salou pugui avançar en el desenvolupament de l’exercici de democràcia i que siguin els salouencs els que ens diguin en què volen invertir una part del pressupost 2019". Per aquest motiu, Granados ha instat a "participar activament en aquest procés que obrim perquè els veïns i veïnes de Salou pugin dir-nos als qui gestionem des de l’Ajuntament què és el que volen. Per nosaltres -afegia- també és una gran oportunitat per conèixer de primera mà les preferències dels ciutadans i aproximar-nos encara més al ciutadà".

Per la seva part, la regidora de Participació Ciutadana, Julia Gómez, ha assenyalat que “les bases de participació a la convocatòria determinen que cada persona podrà presentar un màxim de tres propostes, que aquestes han de ser de competència municipal i d’interès general, tampoc no poden suposar un manteniment elevat, i no han d'excedir dels 100.000 euros”, entre altres requisits. Gómez també ha recordat que tots els ciutadans rebran a les seves llars un díptic amb la butlleta de presentació de propostes i que, posteriorment, podran dipositar a la urna que s’instal·larà a l’ajuntament i a la biblioteca municipal, o bé a través del portal participatiu del consistori

El regidor de Gestió Tributària, Toni Brull, també s'ha mostrat molt satisfet per aquest primer pas i ha assegurat que "destinem poc més d’un 5% del total del pressupost d’inversions de l’exercici 2019 a aquesta partida de pressupostos participatius". Brull també ha afegit que "consolidem dos aspectes que venien definits al pacte de govern: d’una banda, la reclamació del reglament de participació ciutadana perquè la ciutadania pugui ser més proactiva en les decisions municipals, i de l’altra, aquest desplegament de pressupostos amb una dotació de 250.000 euros, donant màxima veu al ciutadà".

Les quatre fases dels pressupostos

Els terminis que ha fixat el govern per a engegar aquest procés són els següents: des del 21 de gener i fins al 8 de febrer es poden presentar fins a un màxim de 3 propostes ciutadanes; de l’11 al 22 de febrer, tindrà lloc la fase d’avaluació tècnica per determinar si les propostes s’ajusten a les bases, i del 25 de febrer i fins al 15 de març, s'esdevindrà la votació ciutadana de les propostes que han superat la fase de l’avaluació tècnica. Per últim, a partir del 18 de març es començaran a executar les propostes guanyadores fins arribar al màxim de pressupost assignat.

Per tal de promoure la participació a les xarxes socials també s’ha ideat l’etiqueta '#TotsfemSalou'. Les persones que necessitin més informació dels pressupostos poden dirigir-se al departament de Participació Ciutadana ubicat a la primera planta de l’ajuntament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutatCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges