Cookie control
Dijous, 02 d'Abril de 2020

Segueixo sent un il·lús?

13 de Novembre de 2013, per Xavier Guarque

 

Darrerament em titllen de defensar el que ja resulta indefensable. Aclareixo que jo, malauradament, també ho crec així però, soc tan il·lús que encara vull deixar un petit espai per on pugui entrar algú amb dos dits de coneixement que posi damunt la taula una proposta creïble per poder-nos arribar a entendre mínimament, per la que no se'ns maltracti fiscal i culturalment, per la que se'ns reconegui com el que som i volem ser, per la que s'exposin més arguments defensables als únics que en aquest moment hi ha, i que ens deixen clar que així no pot seguir el nostre país. Hi ho vull fer perquè no penso només amb els centenars de milers que ens varem donar la ma el dia de la Diada, creuant i unint de part a part la nostra terra, si no amb les moltíssims que viuen a Catalunya i que, a hores d'ara, estan fets un bon embolic.

Reconec, però, que he d'acceptar aquests comentaris quan puc llegir, d'entre moltes coses gens agradables a la vista com: "El ejercito no puede continuar callado ante la deriva de España, en manos de mafiosos y traidores" promulgat per la subvencionada públicament "Fundación Francisco Franco" (elplural.com, 18-09-13) … o "Espartero tuvo que bombardear Barcelona", amb que Juan Velarde, a Telemadrid, recordava, i assegurava desprès que "Cataluña es un lastre para España y reclamo mayor contundencia del Gobierno Central para parar las reivindicaciones nacionalistas.". Aquest mateix senyor desprès assegurava que "Cataluña es una especie de peso que frena la economia española", i afegia que "Conceder a Cataluña cierta autonomia fiscal al estilo del cupo vasco seria una "carga" que "sufriria" toda la economia española", (el plural.com, 18-09-13).  El qual vol reconèixer, sense voler-ho dir, que no és que sigui un fre, si no més aviat que és molt diferent parlar del 6% del PIB estatal, que representa el País Basc (8% si hi ajuntem Navarra), que del 20% que hi aporta Catalunya.

O que les imatges que, sortosament, van quedar gravades de l'assalt a la Llibreria Blanquerna, on es celebrava la Diada a Madrid, siguin argumentades a Intereconomia (elplural.com, 17-09-13) per l'advocat  dels assaltants -reprodueixo-:  "Negó que se hubieran producido agresiones durante el boicot al acto y que apenas se produjo "la entrada en un local". También dejó caer que el gas pimienta que se empleó en el acto y causo lesiones pudo haber sido empleado por "los escoltas" de los políticos presentes"... o, "el problema del separatismo en Cataluña o las Vascongadas se dilucida en el resto de la nación, pero España ha perdido el aliento viril".

Ho reconec, si, que això que es pot llegir, i que molta gent creu i subscriu, que ha existit, existeix... i que anirà amb augment fins ves a saber on, hauria de fer-me abandonar ja qualsevol marge de confiança però cadascú és com és i jo soc dels que creuen que parlant la gent s'entén. Fa un temps ja vaig escriure un altre article en aquests mateixos termes amb el títol "És ser il·lús ?"... Segueixo sent un il·lús ?.


 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mª Mercè  20 de Novembre de 2013

al Sr. il-lús

Si, certament fa un temps vaig llegir el seu article i certament he de donar-li la raó, es un il-lús.-
Ni tot es tan negre, Ni tot es tan blanc, no busquem als estrems, m' explico , ni a casa nostra lliguem els gossos amb botifarra, i no es per que Madrid no ens doni el que ens pertoqui, ( en podriem parlar ) , el que si vull dir, es que tant que reclamem el que ens han de tornar, i d'aixó en fem la base de la nostra " crisi " , en canvi no he vist messures exemplars ( vull dir intel.ligents ) en economia , ni en noves idees... Centrem tota la energía en Madrid, Madrid, Madrid....
Demostrem primer que valem per la tasca a la que vosté continua il.lusionat, amb cap, seny, honradesa, sentit comú en gestió, obrim més allà la ment i no quedem encassellats,en un mon un tant fictici.-

manelic  19 de Novembre de 2013

No et diguis pas il.lús!

Guarque.. Hi ha gent que no és independentista, però que esta al costat del dret a decidir, altres persones que volen defensar èsser català i creure amb l'Estat Espanyol. Jo crec que hi ha gent que veu Catalunya de diferent manera i no aporta arguments amb "respecte", veient el que representa la Constitució Monarquica Parlamentaria. Hi ha molta gent de certa edat que mai li van preguntar si volia Monarquia o República.. el dret a l'autodeterminació va quedar al marge desde 1976 i la Constitució actual hem de reconeixer que ara molta gent de totes les edats en deu tenir un altre idea. Els partits politics van jugar un paper de re
conciliació. Ara els partits poden plantejar una pregunta de diferentes maneres i retrocedir en el que van dir fa poc temps. El poble te una idea que de vegades els partits la poden traihir.

No et diguis mai il.lús, perquè molta gent creu el que tu creus i altres potser no creuen que s'ha de fer servir aquest mitja per dir que el dret a decidir ha d'´ésser un primer pas,

No cal ser independentista per estar al costat d'una idea, d'un dret, d'un principi d'una forma de viure i concebre la nostra terra que es deiu: Catalunya.

Raimon  15 de Novembre de 2013

Ara o mai !

Fa uns mesos, amic meu, un periodista de "les espanyes" deia que els catalans tenim una il-lusió. Els espanyols, ni això.
Per tant, endavant, que anem be.