Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Sindicats d'ensenyament denuncien que el curs escolar 'no comença amb normalitat'

CCOO, USTEC·STEs, ASPEPC-SPS i UGT criden als centres a resistir a la LOMCE i lamenten la pèrdua salarial dels mestres, la situació dels substituts i l'augment de ràtios a les aules

15 de Setembre de 2014, per ACN
  • Representants dels sindicats d'ensenyament

    ACN

Els sindicats amb representació a la mesa sectorial de l'ensenyament públics CCOO, UGT, USTEC·STEs i ASPEPC-SPS han volgut destacat que el curs escolar, que comença aquest dilluns per la majoria d'alumnes, "no comença amb normalitat", malgrat així ho hagi assegurat la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, aquests últims dies. Han criticat que, un any més, el curs comença amb problemes que no són nous i que es repeteixen, com ara, la situació "insostenible" dels substituts o l'empitjorament de les condicions laborals i salarials dels docents.

Un dels punts que també ha estat criticat és que malgrat el Departament va anunciar un increment de la plantilla en 815 professors, els sindicats han advertit que aquesta mesura és "insuficient" ja que els alumnes "han augmentat molt els darrers anys" i per tant, la ràtio d'estudiants a les aules també.

"Durant aquests anys, han entrat un munt d'alumnes a les aules catalanes, la ràtio ha augmentat i també les hores de feina dels professors. Per tant, que la senyora Rigau no faci volar coloms quan diu que amb 815 professors més anirà tot molt millor. Deu a l'educació pública un munt de places que ens farien molta falta per assegurar la qualitat educativa", ha criticat contundentment el membre de CCOO, Xavier Sanahuja.

L'aplicació de la LOMCE en el punt de mira

L'aplicació de la LOMCE també és un aspecte que preocupa als sindicats d'ensenyament. Han advertit que malgrat les reiterades declaracions del Govern de resistir-se a l'aplicació d'aquesta normativa, no s'han concretat mesures importants que puguin diluir els seus efectes. Per Sanhauja, les instruccions donades pel Departament d'Irene Rigau "no són el camí per fer efectiva la resistència a aquesta llei estatal". En aquest sentit, els sindicats han fet una crida perquè les escoles públiques "resisteixin" a l'aplicació de la LOMCE.

A més, els sindicats han acusat al Govern d'estat "encobrint" l'aplicació d'aquesta llei a través de decrets i han advertit que els efectes de la LOMCE seran notables i visibles a les aules.

D'altra banda, els portaveus i representants dels 4 sindicats també han lamentat que la Generalitat no hagi "blindat" les escoles obligades a impartir un 25% de classes en castellà.

Davant d'aquest malestar, els sindicats no descarten noves mobilitzacions pactades amb la comunitat educativa durant aquest primer trimestre. La portaveu de la UGT, Empar Burgueño, ha recordat que cal "una lluita sostinguda en el temps i una mobilització que faci mal i desgasti a l'administració", segons ella, només d'aquesta manera s'aconseguirà que el focus d'atenció sigui el malestar de les aules.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics