Cookie control
Dimecres, 03 de Juny de 2020

Cinc anys sense el FEC Festival a Cambrils

31 de Març de 2017, per Lluís Rovira i Barenys/ Revista Cambrils
  • David Moragas/ Revista Cambrils

El FEC Festival (Festival Europeu de Curtmetratges) i la seva possible tornada a Cambrils van ocupar una part dels temes tractats en el darrer punt de l'ordre del dia del ple del passat dimarts al vespre. Va ser el regidor de l'NMC, Oliver Klein, qui va treure el tema i va comentar que molts dels partits que estan representats a l'Ajuntament defensaven en els seus programes electorals que farien "gestions per a que el FEC tornés a Cambrils". Klein preguntava al govern què en pensava d'això.

La resposta va venir del regidor de Cultura, Lluís Abella, que va dir que havien parlat amb els responsables del FEC a finals de l'any passat i que no havien estat "gens receptius" segons va dir el regidor que també va dir que s'havia posat en contacte amb l'Ajuntament una "altra empresa" que està interessada a fer un festival similar a Cambrils i que si no es pot concretar res amb els responsables del FEC es parlarà amb aquests altres.

El FEC Festival es va deixar de fer a Cambrils l'any 2013 per discrepàncies econòmiques entre Ajuntament i organització

La 19a edició del FEC Festival es va posar en marxa, ahir, a Reus i se celebrarà fins aquest proper diumenge 2 d'abril. El FEC va néixer a Cambrils i no va ser fins l'any 2002 que va compartir la seu amb Reus, a Cambrils es feia la Mostra de Curtmetratges estatals i a Reus el festival europeu. Així va seguir durant uns quants anys fins que el 2013, l'any de les grans retallades municipals, es va trencar l'acord entre la POCC, l'entitat organitzadora del FEC, i l'Ajuntament de Cambrils per discrepàncies econòmiques.

Aquest desacord, propiciat per un ball de xifres per part de l'Ajuntament, va fer que l'edició del 2013 es fes completament a Reus, en un format més reduït i que un cop celebrat aquesta edició, des de la POCC no es descartés que en l'edició del 2014 es tornés a compartir seu amb Cambrils. Mesos després de l'edició del 2013, concretament l'octubre de 2013, Cristina Inaraja, codirector del FEC Festival, manifestava a revistacambrils.cat, de manera categòrica, que "l’Ajuntament de Cambrils no s’ha posat en contacte amb nosaltres, no els ha interessat continuar amb l’activitat, no han mogut res. L’Ajuntament de Reus sí s’ha interessat. A Cambrils no s’organitzarà cap activitat del FEC 2014". Això va significar la ruptura de la relació entre les dues parts i el FEC s'ha continuat desenvolupant exclusivament a Reus des de llavors fins ara.

La resposta donada pel regidor de Cultura sobre el possible retorn del FEC a Cambrils no va ser gaire optimista. Caldrà veure com evoluciona aquest tema en els propers mesos.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Toni Badimon  01 d'Abril de 2017

Cinema a Cambrils

Sembla mentida que encara avui es parli del fet d'haver perdut el FEC a Cambrils i no, d'haver guanyat el que, ja avui, és l'unic cinema estable a Cambrils i a tot el Baix Camp. Que les institucions es preocupin perquè el cinema de Cambrils continui obert cada dia, perquè poc o res fan perqué aixó segui així. Un cinema que ofereix cinema comercial, cinema europeu, documentals, cine clàssic, etc. no està a l'abast de moltes ciutats catalanes.
Demanem disculpes per la immodèstia.
Rambla de l'Art - Cambrils