Els inicis de la Confraria Sant Josep i Sant Jaume de Reus, recollits en una mostra al Palau Bofarull

L'exposició Els inicis del 'Sant Sopar, 75 anys després' es pot veure fins el dia 31 de març i és un dels primers actes de la Setmana Santa de Reus

18 de Març de 2017, per Redacció

  • Imatge de l'exposició

    Cedida

El Palau Bofarull de Reus acull fins al dia 31 de març l'exposició Els inicis del Sant Sopar, 75 anys després. A través de documents, fotografies i diferents objectes, la mostra fa un recorregut pels orígens i els primers anys de vida de la Confraria Sant Josep i Sant Jaume, també coneguda com "Sant Sopar", que enguany celebra el seu 75è aniversari.  L'exposició, inaugurada aquest divendres al vespre, és un dels primers actes relacionats amb la Setmana Santa reusenca d'aquest 2017.

El diputat de Cultura, Joan Olivella, va presidir l'acte d'inauguració de l'exposició, que va comptar amb l'assistència de nombrós públic i la presència de la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Reus, Dolors Sardà; del president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene; de la presidenta de la confraria, Maria dels Àngels Pallejà i del prior-arxiprest de Sant Pere, mossèn Joan Anton Cedó. A la mostra s'hi poden veure, entre d'altres, diferents documents antics -alguns inèdits- sobre els primers moments de la creació d'aquesta confraria, fotografies corresponents a les dècades dels 50 i 60 o el primer estandard de l'agrupació.

L'exposició es d'accés lliure i gratuït al Palau Bofarull de la Diputació, a Reus, i es pot visitar de dimarts a dissabtes, d'11 del matí a 1 del migdia, i de 5 a 8 de la tarda. 

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.