Diumenge, 24 de Juny de 2018

Jaume Massó recull suports per ser candidat a la presidència del Centre de Lectura

El professor d'Història Moderna de la URV, Josep Fàbregas, continuaria com a secretari general

16 de Març de 2017, per Enrique Canovaca
  • Jaume Massó, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

L'arqueòleg, historiador i museòleg Jaume Massó pot ser el principal candidat per rellevar l'exregidor de Cultura, Xavier Filella, en la presidència del Centre de Lectura. Segons ha pogut saber Reusdigital.cat, Massó ha rebut la proposta de l'actual direcció de l'ateneu cultural ,i a hores d'ara, està recollint els suports necessaris per donar el pas. Tots els socis de l'entitat ja han rebut una carta on s'especifica que hi ha de temps fins al 16 de maig per presentar candidatures a les eleccions i que en cas d'haver-n'hi més d'una, aquestes se celebraran el 31 de maig. Si només hi hagués un candidat, que podria ser Massó, seria proclamat nou president el 20 de juny, sempre i quan presenti els avals necessaris de cinquanta socis.

Massó ja forma part, actualment, de la direcció del Centre de Lectura, com a president del plenari de juntes i, a més, treballa a l'Institut Municipal de Museus de Reus des d'on coordina gran part de les exposicions sobre temes històrics. La intenció de l'arqueòleg seria mantenir la continuïtat en els noms i la gestió de l'ateneu cultural, amb unes decisions col·legiades. De fet, l'actual secretari general i mà dreta de Filella, Josep Fàbregas, està del seu costat, així com d'altres membres de la direcció actual.

Els estatuts del Centre de Lectura indiquen que l'elecció del president és per a dos anys i que una persona pot estar en aquest càrrec un màxim de sis seguits. Precisament, Filella acaba ara aquest termini i per això ha de donar el relleu a algun altre soci. En els més de cent-cinquanta anys d'història de l'ateneu només hi han hagut eleccions en dues ocasions: una als anys trenta i, la darrera, més recordada, l'any 2001, quan es van enfrontar Pere Anguera i Biel Ferrer, amb victòria del primer.

A banda de l'elecció del nou president, que no rep cap remuneració, també s'han de conformar els membres de les deu seccions de Ciències de la Comunicació, Ciències de l'Educació, Música, Ciències Socials, Polítiques i Econòmiques, Excursionista, Ciències Exactes, Físiques i Naturals, Tecnologia, Art, Llengua i literatura, i Geografia i Història. Si hi hagués més d'un candidat per presidir les seccions, els socis haurien de votar, malgrat que és una situació molt poc comuna en tota la història del Centre de Lectura.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  16 de Març de 2017

Cal que segueixis endavant!

Ets un bon element amb moltes ganes de treballar, correcte, complidor i esforçat. Gairebé ningú te les teves qualitats.

Reportatges