La Mostra de Teatre Reus-Baix Camp sortirà al carrer

Els actes d'inauguració i cloenda tindran lloc al Teatre Batrina

10 de Març de 2017, per Alba Sancha

  • Presentació de la XXXVI edició de la Mostra de Teatre Reus-Baix Camp

    Alba Sancha

La 36a edició de la Mostra de Teatre Reus-Baix Camp arriba amb novetats. Per una banda, sortirà al carrer, el dissabte, 1 d'abril, a les 12 del matí, amb una de les funcions a la plaça d'Evarist Fàbregas, al Pallol. Per una altra, els actes d'inauguració i cloenda es faran al Teatre Batrina. Aquests canvis arriben amb la voluntat de projecció de les obres de teatre per a demostrar la gran qualitat de les funcions, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2017.

En aquesta edició participaran un total de vint-i-set escoles i s'espera la participació de mil actors, aproximadament, i l'assistència d'uns cinc mil espectadors. A més a més, també s'incorpora el teatre de Santa Llúcia com un dels espais de representació, conjuntament amb els teatres del col·legi La Salle i el del col·legi Maria Rosa Molas.

El president de la Mostra de Teatre, Josep Cugat, ha explicat que les obres no s'han de menystenir perquè estiguin fetes per escolars: "Són funcions d'una qualitat extrema". Cugat ha emfasitzat en la funció d'inclusió social que té aquesta activitat amb la participació d'escoles de tots els àmbits (públiques, privades, concertades, escoles d'educació especial), com també el seu paper en la transmissió de la cultura catalana.

"No és cap competició", ha accentuat el president de la Mostra de Teatre. Es tracta d'obres obertes per a les escoles. La membre del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, Francesca Segarra, s'ha sumat a les declaracions de Cugat: "Independentment del nivell educatiu, hi ha obres de gran qualitat", ha manifestat Segarra.

La regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, Maria Dolors Sardà, i la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, han destacat el paper de la Mostra de Teatre com un element més del Patrimoni de Reus. Caelles ha remarcat també la importància d'aquesta activitat com a "pedrera de formació de petits artistes", així com per aficionar al públic. "El teatre ha posat la nostra ciutat als més alts nivells culturals", ha assegurat la regidora de Cultura.

Aquesta activitat escolar està gestionada per la Comissió Organitzadora de la Mostra de Teatre, conformada pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp i subvencionada per la Diputació de Tarragona. El calendari complet amb totes les activitats es pot consultar en aquest enllaç.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.