La Sala Trono s'acomiada amb l'obra ‘Això és tot' mentre busca un nou local

Oriol Grau i Pau Ferran protagonitzen la darrera producció que es podrà veure al teatre de la Part Alta

11 de Gener de 2017, per Carina Filella/ El Punt Avui

  • Els actors Pau Ferran i Oriol Grau, en una de les escenes de l'espectacle ‘Això és tot', aquest dimarts, a la Sala Trono

    Judit Fernàndez/ El Punt Avui

La Sala Trono posarà fi a 14 anys de programació al seu teatre de la Part Alta de Tarragona amb l'obra Això és tot, una producció pròpia que s'estrenarà dijous i que recrearà la història del mateix teatre i que posarà cara a cara dos personatges enfrontats per una situació que no agrada a cap dels dos: continuar al mateix teatre, de només 50 localitats i en unes condicions que ja el fan inservible per a aquesta activitat, o bé buscar un local més gran i millor. A la realitat, aquesta darrera opció és la que ha guanyat la partida i els responsables de la Trono estan buscant un nou espai on traslladar el seu projecte.

Els actors Oriol Grau –un dels fundadors de la Trono i que ahir va confessar viure “una ambivalència d'emocions” pel seu tancament– i Pau Ferran es posen a la pell de dues germanes bessones, una que es diu Sala i l'altra, Trono: una de racional i conservadora, i l'altra, divertida, caòtica i arriscada. El seu enfrontament dialèctic servirà per explicar els 14 anys de la Sala Trono, en un muntatge que també inclou un recorregut amb el públic per tot l'espai del carrer Misser Sitges. Com a homenatge als múltiples actors i companyies que han passat per aquest espai, cada dos dies hi haurà un actor convidat a les representacions; seran Jesús Calvo, Montse Tauler, Eloi Isern, Rosa Andreu, Menuda Tàpies i Joan Negrié.

L'espectacle està dirigit per Israel Solà, que també n'ha assumit la dramatúrgia, conjuntament amb els dos actors. Tot i que l'obra és el colofó d'un comiat, no serà en absolut ni trist ni nostàlgic: “Volem que sigui un comiat alegre, un cant al teatre i a aquest espai”, segons Israel Solà. L'obra s'estrenarà aquest dijous i es programaran cinc funcions setmanals fins, de moment, el 29 de gener. La intenció, però, és anar-la prorrogant mentre hi hagi públic.

A la recerca d'una nova seu

Els responsables de la Trono tancaran portes de la seva seu actual però no aturaran la seva activitat. El projecte teatral continuarà en un nou local de la ciutat, que encara no tenen concretat. Després de descartar-ne alguns, tenen ara pendent de visitar i confirmar dos possibles espais, un a la rambla Vella i l'altre a l'avinguda Catalunya, tot i que també han rebut altres propostes d'arreu de la ciutat, fins i tot la d'ocupar el teatre de l'antic Pòsit del Serrallo. Segons el seu director, Joan Negrié, encara no hi ha cap decisió presa ni tampoc no han tingut cap més contacte amb la regidoria de Cultura sobre la possibilitat que poguessin acabar ocupant el Teatre Metropol.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.