Cookie control
Dijous, 22 d'Octubre de 2020

Més de 200 plans per no avorrir-se aquest estiu

La periodista i escriptora reusenca Anna Priscila Magriñà presenta 'Guia de vacances', en què proposa tot tipus d'activitats per al temps d'oci

31 de Juliol de 2016, per Marc Busquets
  • Magriñà ha recollit diverses activitats d'oci per als mesos d'estiu

    Cedida

La nova proposta de la periodista i escriptora reusenca Anna Priscila Magriñà ja és als quioscos. Es tracta de 'La guia de vacances', un recull de més de 200 activitats per omplir el nostre temps d'esbarjo. "N'he inclòs per a tots els gustos i per a totes les edats", explica l'autora. Gastronomia, espectacles i viatges, entre moltes altres, són les opcions que tenim per no haver-nos de quedar a casa durant les properes setmanes. "He mirat d'explicar les coses amb el meu estil, tot buscant un punt d'humor i amb interès per les curiositats", apunta.

Per a totes les butxaques

Els plans per a les vacances que s'inclouen a la publicació no són ni molt menys exclusius. "Potser la proposta més luxosa és la de passar una nit en una minúscula illa croata, en què només hi seràs tu amb la teva parella i el far", descriu la reusenca. "Potser surt per uns 300 o 400 euros la nit". No obstant això, la guia de Magriñà també ofereix possibilitats ajustables a tots els pressupostos, per limitats que siguin. "A l'estiu es poden fer moltes activitats de franc i a l'aire lliure, i això s'ha d'aprofitar", aconsella.

Si el que cerquem és un pla gastronòmic, 'La guia de vacances' de Magriñà també ens serà útil. "Si sou uns apassionats de la paella, a València hi trobareu el Museu de l'arròs", diu. En plena Costa Brava, a Tossa de Mar, la periodista ens convida a conèixer una curiosa tradició mariners. "Els pescadors, quan sortien a la mar, s'enduien un fogó amb una mica de carbó i una olla de ferro per fer-se el dinar mentre treballaven", revela. "Duien patates, ceba, alls, tomàquets, pebrots i oli, i cuinaven el peix que no podien aprofitar per vendre", segueix per descriure l'elaboració d'un plat conegut a la comarca de la Selva com a 'Cim i tomba'.

Reus i el vermut, cita ineludible

Si el que tenim pensat és un viatge per descobrir o reviure experiències en una ciutat com Praga, Magriñà subratlla que a la 'Guia de vacances' ha intentat que darrere de cada proposta "s'hi amagui una història peculiar". Tots coneixem els encants turístics de la capital txeca, però de ben segur que no sabíem quelcom que l'autora destaca a la seva publicació. "El terme 'defrenestació' ve de Praga, ja que s'hi practicà la primera cap al segle XV", anuncia. I és que, de fet, la primera finestra des d'on van llençar algú daltabaix pot visitar-se, convertida actualment en un curiós atractiu de la ciutat. 

La guia, que ja fa anys que editen Sàpiens i Descobrir, ofereix plans escampats per diversos indrets. Així, i si ens deixem guiar pels savis consells de Magriñà, podrem acabar fent cap a Praga o Ucraïna. En clau territorial, això sí, també hi ha una bona colla d'idees per fer més amenes les nostres vacances. Així, i com a bona ganxeta, l'autora de la guia ha apostat per incloure un esdeveniment que per primer cop es durà a terme a Reus, de cara al setembre. "Serà una magnífica oportunitat per tastar els millors vermuts del món", indica sobre l'Expovermut que se celebrarà a la plaça de la Llibertat en una mica més d'un mes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics