Divendres, 20 d'Abril de 2018

Més de 200.000 visitants omplen Tortosa per reviure el Renaixement en l'edició amb més espais reservats per a la festa

Es consolida la internacionalització de l'esdeveniment, que registra un 80% d'ocupació mitjana en els espectacles de pagament

24 de Juliol de 2016, per ACN
  • Pla mig de la portaveu adjunta del grup socialista al Congrés, Meritxell Batet, vestida d'època durant el Renaixement a Tortosa. Imatge del 23 de juliol de 2016

    ACN

Èxit en la 21a edició del Renaixement de Tortosa, que des que dijous va obrir les portes de la ciutat, ha acollit més de dos-cents mil visitants per reviure l'esplendor del segle XVI. Amb un centenar d'activitats diàries i més de setanta espectacles en quatre dies, el Renaixement ha augmentat la visita de turistes de caràcter internacional, sobretot de nacionalitat francesa i russa. La internacionalització també s'ha consolidat en la programació, amb una seixantena de companyies vingudes de set països diferents. Pel que fa als espectacles de pagament, s'ha registrat un 80% d'ocupació de mitjana, superior a altres anys. Enguany s'han incorporat més espais dedicats a la festa que han fet que Remolins, El Rastre i el centre històric quedessin "banyats" pel Renaixement, segons l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. De cara l'any vinent, el consistori ja estudia incorporar més espais de la ciutat per la festa.

En aquesta edició s'han mantingut espais reservats a la Festa com la plaça del Mossèn Sol, i s'ha reincorporat la plaça de Ben Saruq, a Remolins, on s'ha reubicat un clàssic del Renaixement, la Taverna d'Enrico. Segons l'alcalde de Tortosa, el canvi de localització ha funcionat molt bé perquè és més accessible i facilita l'entrada de la gent gran. En aquesta línia, ha assenyalat que la plaça de Ben Saruq es podria mantenir de cara l'any vinent com l'espai reservat per a la Taverna d'Enrico.

Així, enguany "tot Remolins, El Rastre i el centre històric han quedat banyats per la Festa del Renaixement", segons Bel, que ha explicat que els nous espais han permès "absorbir més gent". De cara la pròxima edició, el consistori estudiarà si incorpora algun altre espai a la festa. També s'ha fet un bon balanç del funcionament del llagut Lo Sirgador, que ha tornat a navegar per la festa des de l'embarcador del Mercat Municipal fins a l'illa de la Xiquina i passant pel pont del Mil·lenari.

Bel, que ha fet balanç de la vint-i-unena edició aquest diumenge, ha explicat que l'ocupació als espectacles de pagament, de més fàcil control que les activitats gratuïtes, ha millorat respecte a anteriors edicions i que dissabte "pràcticament tots els espectacles de pagament estaven esgotats". De mitjana, l'ocupació s'ha situat sobre el 80% d'espectadors. Bel ha destacat també els "comportaments cívics" dels visitants al Renaixement. Durant quatre dies, gairebé no s'ha registrat cap incident, "a excepció d'algun disturbi menor", segons l'alcalde de Tortosa.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, ha assegurat que la festa, considerada d'interès turístic de Catalunya, ja s'ha consolidat com un esdeveniment de referència. És un fet que s'ha percebut amb un augment de visitants de fora de les Terres de l'Ebre, turistes que s'han allotjat a la comarca i han reservat un o dos dies per visitar la festa. Hi ha hagut un impacte, també, de visitants francesos i russos que han transformat els hàbits horaris, fent que hi hagués moviment als carrers també en les franges del migdia, fora del que és habitual.

El Renaixement tanca aquesta edició aquest diumenge, després de la Gran Desfilada programada a les 19.30 hores, la cerimònia de Tancament de Portes a les 21 hores, i el Fi de Festa a les Avançades, passada la mitjanit, amb música a les muralles per acomiadar el segle XVI fins a l'any vinent.

COMENTARIS (1)

Comentaris

Montserat Rofes Muntané  25 de Juliol de 2016

Festa del Renaixement de Tortosa

és la segona vegada qué hi assisteixo i de veritat us puc dir qué és de les millors que s'han fet.Vaig disfrutar molt.És mereix el reconeixement i una qualificació ben alta !!! CHAPEAU PELS ORGANITZADORS I TOTA LA GENT PARTICIPANT DE TORTOSA