Dijous, 21 de Juny de 2018

Més de 5.000 alumnes de la demarcació participen en el Premi Sambori d'Òmnium Baix Camp

En aquesta edició més de 5.000 nois i noies de cinquanta-un centres de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès han participat en l'únic concurs de narrativa escolar que es fa arreu dels Països Catalans

19 de Març de 2017, per Redacció
  • Imatge dels guardonats

    Cedida

Òmnium Cultural ha organitzat el 10è Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar en català. A la demarcació hi han participat  més de cinc mil nois i noies, d'un total de cinquanta-un centres diferents de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès. Aquest premi, l'únic que abasta el conjunt de territoris de parla catalana, té com a objectiu col·laborar en la promoció de la lectura i l'escriptura en llengua catalana en els centres d'ensenyament d'arreu del país.

En els darrers dos mesos, desenes d'escoles i instituts han treballat amb els seus alumnes la redacció i la composició de textos de temàtica lliure. Un cop fet aquest procés, els professors han escollit tres textos per categoria que representen l'escola en el Premi Sambori Òmnium. 

Els jurats del premi -format per Nuria Naval, Maria Tell, Carme Simó, Fina Masdeu, Anton Baiges i Joan Chavarria  i Meritxell Masip- en qualitat de secretària del jurat - es van reunir el passat divendres, 3 de març, per escollir els guanyadors entre els 305 treballs pre-seleccionats pels centres camptarragonins. El dissabte, 18 de març, s'ha fet públic el veredicte en un acte al Castell del Paborde de La Selva del Camp. L'esdeveniment, que ha reunit més d'un centenar de nois i nois, mestres i familiars i un nombrós públic local, ha consistit  en l'entrega dels 18 guardons als millors treballs de les 6 categories a concurs. La cerimònia de lliurament, presentada pels actors selvatans Roser Martí i Francesc Massana, ha comptat amb l'actuació musical del Grup de Flautes de  l'Escola de Música de la Selva, acompanyats per Núria Serra i Quim Solé. 

Durant el mes de maig, i un cop s'hagi reunit el jurat del premi a nivell de Catalunya, hi haurà la cerimònia de lliurament de premis entre els guanyadors a escala nacional, en la qual participaran tots els nois i noies guardonats en els certàmens de les diverses demarcacions.

COMENTARIS (0)

Reportatges