Diumenge, 22 d'Abril de 2018

Música i teatre català per celebrar el 20è aniversari de la reobertura del Bartrina

Fito Luri, La Soul Machine i dues obres de Benet i Jornet, grans cites de la programació d'hivern i primavera

11 de Gener de 2017, per Marc Busquets
  • Foto de família de la presentació de la programació Hivern-Primavera 2017 del Teatre Bartrina

    Cedida

Música i teatre seran els grans atractius de la nova temporada del Teatre Bartrina de Reus. Amb motiu del 20è aniversari de la reobertura de la sala, els seus programadors han preparat gairebé una vintena d'espectacles d'entre els quals cal destacar l'actuació del cantant Fito Luri o la representació de 'La desaparició de Wendy', una obra de Benet i Jordà que arribarà a la capital del Baix Camp el proper 4 de març al vespre i que impulsa la Sala Beckett amb el suport de Teatres amics i Transversal. "Hi ha un seguit de cites que cap amant de la cultura s'ha de perdre", ha exposat la regidora de Cultura del consistori, Montserrat Caelles.

'Rhümia', el 21 de gener

L'espectacle inaugural de la temporada d'hivern i primavera és 'Rhümia', a càrrec de Rhum & CIA. "Molts es pensen que els espectacles de pallassos són per als petits, però els grans també en podem gaudir", ha matisat Caelles. El muntatge, distingit en diversos certàmens, es presentarà el dissabte 21 de gener a les 9 del vespre. Més endavant, el 4 de febrer, serà el torn de la primera proposta teatral de la programació. A 'El bon pare', de David Plana, Lluís Soler és el protagonista d'una comèdia dramàtica sobre les relacions familiars i la figura masculina.

Una de les principals figures de la música local, Fito Luri, pujarà a l'escenari del Bartrina el 12 de febrer a les 6 de la tarda per tal de presentar el sisè àlbum de la seva trajectòria, 'Planetes càlids'. "És un disc que parla de les coses del dia a dia, amb un so més contundent, més de banda, que no pas en altres treballs anteriors", ha explicat el cantant. Més endavant, el 18 de febrer, un elenc femení liderat per Àurea Márquez durà al teatre de Reus l'obra 'Revolta de bruixes', de Benet i Jornet. Aquesta no serà l'única peça del dramaturg que es veurà al Bartrina, ja que també s'hi representarà 'La desaparició de Wendy'. Coproduïda per la Beckett barcelonina, i amb el suport entre d'altres del teatre reusenc, és "una obra molt personal i visceral" en paraules del representant de la sala de la ciutat comtal, Pedro Casares. La funció tindrà lloc el 4 de març.

El Black Music Festival, a Reus

Dies abans (el 19 de febrer a les 6 de la tarda), però, la Companyia Engruna Teatre durà a l'escenari l'espectacle infantil 'Loops'. Més endavant, l'11 de març, la música negra serà la gran protagonista amb un concert de Paula Valls. La intèrpret presentarà els temes del seu disc 'Black and White". L'actuació està inclosa en la 16a edició del Black Music Festival, que "fins ara només s'havia fet a Girona i a Barcelona i que arriba per primer cop a Reus", en paraules de Caelles. Una setmana després (19 de març a les 6 de la tarda) serà el torn dels actors Ramon Madaula i Roger Coma, estrelles del muntatge 'L'electe'. Es tracta d'una comèdia que proposa una reflexió sobre la política i les teràpies psiquiàtriques.

Ramon Mirabet presentarà el seu disc 'Home is where the heart is' el 24 de març a les 9 del vespre, i dos dies més tard serà quan l'Orquestra Camerata XXI agafarà el relleu per dur a terme l'espectacle 'Mirant al mar'. "No serà un concert qualsevol, serà interactiu, el públic pujarà a l'escenari i cantarà amb nosaltres", ha revelat un dels representants de la formació, Xavier Blanch. El gran concert, amb tot, se celebrarà el 20 de maig (a les 9 del vespre) i anirà a càrrec de La Soul Machine. Un dels seus components, Pau Terol, ha apuntat que a l'espectacle hi toquen "grans temes de sis figures del soul", combinats amb d'altres de la banda. Abans, a l'abril (dia 22 a les 6 de la tarda), The Penguins presentarà 'Reggae per xics'. La cloenda musical de la programació del Bartrina serà una actuació de Lucrecia. La cubana serà a Reus el 26 de maig, a partir de les 9 del vespre, amb '20 años de mis boleros'.

El FEC i el Trapezi, a escena

L'oferta teatral de cara a les properes setmanes la completen els espectacles 'Pretty', de Neil LaBute, el 8 d'abril a les 9 del vespre, i 'Els tres aniversaris', una producció de la Sala Trono amb el suport d'altres sales, com el Bartrina, el Metropol tarragoní i el Principal de Valls. "Fem teatre que volem que tingui segell tarragoní", ha subratllat un dels membres de la Sala Trono, l'actor Joan Negrié. El circuit de festivals reusenc, amb el FEC (entre el 29 de març i el 2 d'abril) i el Trapezi (de l'11 al 14 de maig) seran altres de les activitats previstes al teatre. La programació de la temporada es clourà amb 'Ragazzo', amb Oriol Pla com a gran reclam.

Novament, la sala ha posat ja a la venda diversos abonaments per gaudir de descomptes en la compra d'entrades.

COMENTARIS (0)