Dimecres, 20 de Juny de 2018

Reus ja té superherois de còmic

El dibuixant Pedro Marchán crea una sèrie d'històries ambientades a la ciutat amb personatges com el General Plim o la Doctora Fortuny

15 de Febrer de 2017, per Marc Busquets
  • Els ReusMen són creació del dibuixant Pedro Marchán

    Cedida

  • Els ReusMen són creació del dibuixant Pablo Marchán

    Cedida

  • Cedida

Reus ja pot presumir de tenir els seus propis superherois de còmic. La capital del Baix Camp és ara al mateix nivell que altres urbs, fictícies o no, com Gotham o Metròpolis, que acull bons i dolents en lluita contínua. Amb l'objectiu "d'omplir un buit" cultural i divertir-se, el reusenc Pedro Marchán ha creat els ReusMen, una colla de personatges units per la seva estima als ciutadans ganxets i la voluntat de fer regnar la pau i la justícia. El projecte el va iniciar anys enrere i el va deixar aparcat per altres feines, tot i que d'un temps ençà l'ha recuperat amb l'objectiu de fer-lo realitat en uns mesos en format webcòmic.

El General Plim, el líder

Marchán, que s'ha format a Barcelona i ja ha fet diversos treballs al món del còmic, s'ha inspirat en les historietes de les principals editorials americanes. "Sempre em van agradar molt i he decidit traslladar-les a la nostra ciutat", descriu, amb la intenció d'atraure també lectors de fora. "Tots els capítols s'acaben sempre amb un annex didàctic que explica de manera amena un fet de la història reusenca per donar-la a conèixer", comenta. Els herois ganxets tenen un líder, el General Plim. "És com una mena de Capità Amèrica, el més llest i el més hàbil", diu.

Al seu costat hi ha altres personatges, com la Doctora Fortuny o l'Àliga, que l'ajudaran en el seu duel contra el dolent de torn. "És una mena d'homenatge a l'inspector Gadget, d'entrada només se li veurà una mà, o mig braç, i a poc a poc s'aniran descobrint més coses sobre la seva identitat", avança. D'aquesta manera, Marchán espera tenir llestes unes quantes entregues dels seus ReusMen en el termini aproximat de "tres o quatre mesos". Publicarà les històries al web perquè no té prou recursos com finançar-se una edició limitada en paper, quelcom que no lamenta. "Al web es pot arribar a molta més gent, segons com", matisa.

Brillant alumne de l'ECIR

El dels superherois ganxets no és l'únic projecte en cartera de Marchán. Tastaolletes de mena, té formació en guió (és un dels alumnes de la primera promoció de l'Escola de Cinema de Reus, l'ECIR) i es considera un amant del cinema i de la literatura. De fet, el centre és a punt d'estrenar el curtmetratge 'El ídolo', del qual és autor de la història. Anteriorment, d'altra banda, va arribar a publicar una novel·la titulada 'Donde todo se acaba' i diversos relats.

"Suposo que busco tot tipus de vies creatives per poder-me expressar, sempre amb un component reusenc", apunta. El cas és que en temps d'incertesa com els nostres, és reconfortant saber que la capital del Baix Camp té uns protectors que la vetllen, ni que sigui a través de la fèrtil imaginació d'un dibuixant de la ciutat.

Podeu consultar algunes de les il·lustracions de Marchán en aquest enllaç.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Reusmen superherois Reus reusdigital
Reusmen superherois Reus reusdigital
COMENTARIS (0)

Reportatges