Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

16 de Desembre de 2016, per Jordi Siré

  •  

 

Títol: Fuera complejos para imperfectas

Autores: Lucia Taboada i Raquel Cörcoles

Editor: Segell Zenit d'Editorial Planeta

En un món modelat per a què importi l'estètica abans que l'ètica, calen regles per tornar a la sensatesa i posar fre a les imposicions d'una societat que vol ser tan exigent en la perfecció de les formes i actituds femenines que obliga a deixar de ser una mateixa. En aquest sentit, la moda inaugurada pel relat teixit per Lucia Taboada i les il·lustracions de Raquel Córcoles sembla haver triomfat a les passarel·les literàries. 'Fuera complejos para imperfectas' va ser editat l'abril del 2016 i el setembre ja portava una segona edició. L'èxit, que beu del de l'obra anterior de les mateixes autores 'Dejar de amargarse para imperfectas', hereta personatges com la psicòloga i la Malèvola i aprofita per incorporar-ne de nous com l'estilista i el coach-nutricionista. L'objectiu és intentar "que aprenguis a estimar-te, a acceptar el teu cos i trobar el que més li convé".

L'arma utilitzada és una de destrucció massiva: l'humor intel·ligent. Àcid, amb el punt just de corrosiu, les pàgines ajuden a desmuntar tòpics. "S'estan inventant esports i aliments", reflexiona de ben inici la protagonista.I les pautes a seguir disparen contra els estereotips. Com el de la bellesa, tan fluctuant al llarg de la història com lligada actualment al màrqueting i a la venda de productes de totes categories i condicions fins al punt d'haver "creat una terminologia pròpia gairebé inabastable". Davant d'això, i establint un calendari de tres setmanes, la resposta exigeix reformular conceptes com l'atractiu i l'alimentació presentant batalla contra les dietes miracles i els complexos exemplificats pels sentiments d'inferioritat d'aquella veu interior que et diu que tot ho fas malament.

La reusenca Raquel Córcoles (1986) ha aportat el seu bagatge anterior com a 'Modernadel Pueblo', personatge originat l'any 2010 en format blog i que va acabar esdevenint fenomen viral permetent-li guanyar la beca 'Connecta't al còmic' i donar el següent pas publicant el seu primer llibre, 'Soy del pueblo', amb ajut de la dissenyadora gràfica Marta Rabadán. Després de treballar a El Jueves i Cuore, va crear el seu primer còmic en solitari ('Los capullos no regalan flores') per posteriorment publicar en cooperació amb el guionista Carlos Carrero "Cooltureta: la novela gráfica". Córcoles va cursar la carrera de Publicitat, Periodisme i Comunicació Audiovisual a la URV i va acabar els seus estudis a Madrid, llicenciant-se en Periodisme a la Universitat Rey Juan Carlos.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.