Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

23 de Desembre de 2016, per Jordi Siré

  •  

 

Títol: El banc blau


Autor: Albert Asensio


Editor: Babulinka Books

Sentiments visualitzats amb un mínim suport narratiu i amb unes il·lustracions que parlen per si soles. 'El banc blau', obra d'Albert Asensio, nascut a Horta de Sant Joan però reusenc d'adopció, és capaç d'explicar en només 32 pàgines històries, vides, emocions i records millor que clàssics de la literatura embolcallats de pretensions. Emmarcat dins de la categoria infantil i juvenil, en el fons està destinat a submergir a petits i grans "en l'educació emocional i el creixement interior". Aquesta és la pretensió dels Babulinka Books, segell editorial responsable d'aquest compendi d'històries circulars i creuades que tenen un humil banc de parc de color blau com a punt de referència inconscient.

Temps i vides s'asseuen I passen pel davant d'aquest lloc de trobada d'amors ortodoxes i heterodoxes, que reivindiquen la tol·lerància amb relats de l'amor homosexual, l'interracial i el que neix i es troba a la maduresa. L'obra és un rebuig a l'estigmatització i a la uniformitat. Per aconseguir-ho s'ajuda d'una atenció artesanal al detall feta realitat a través de la síntesi en el seu text i a un dibuix precís i evocador que amaga secrets a descobrir si vols deixar-te anar emocionalment. Com la referència a l'escriptora Ana María Matute, en un acte d'homenatge encriptat.
Posar fre a l'excés d'estímuls i centrar-se en l'essencial, que sempre acostuma a tenir coma virtut la seva senzillesa. Invocar la necessitat de distingir entre veure i mirar. Intencions d'un llibre que recull en el seu final un seguit d'activitats supervisades per tècniques de l'Associació ELNA, una ONG centrada a formar nens, pares i Mestres en l'educació emocional.

Albert Asensio treballa com a il·lustrador per diverses editorials. Entre altres distincions ha rebut un Laus de Bronze pel cartell de la Fira Tàrrega 2010, un premi amb el llibre 'Kim' de Rudyard Kipling i tres premis Junceda:per millor coberta de llibre, millor publicitat i millor il·lustració científica. Ha il·lustrat 'La sopa de l'avi', també amb Babulinka Books.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.