Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

13 de Gener de 2017, per Jordi Siré

  •  

Títol: Found Footage i altres contes

Autors: Guanyador i finalistes del 19è Premi de narrativa curta per Internet Tinet

Editor: Cossetània dins la seva col·lecció Narratives

"-Ho preguntaré per última vegada. Per què collons el seu fill saluda a càmera?". No és qüestió de fer espòilers, així que qui vulgui saber el final de la història que comença plantejant una pregunta oberta a tantes interpretacions s'haurà de llegir la història construïda a tall de puzle de poques peces pel reusenc Guillem Latorre Toral. Nascut l'any 1985, aquest llicenciat en periodisme per la URV, col·laborador del Canal Súper 3 i responsable de la productora audiovisual Hoi Poi Produccions va ser el guanyador del 19è Premi de narrativa curta per Internet Tinet (Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2015-2016).

El seu és un dels relats que integren el llibre 'Found Footage', que recull tant el treball del primer guardonat com els de la resta dels catorze finalistes. Entre ells, la també reusenca Romana Ribé Llenas, que adopta el gènere epistolar per comunicar sentiments i desenganys. Un tastet: "Al principi, quan vam començar a festejar, vaig estar contenta, perquè ja m'havia cansat d'anar el dimecres al descampat i trobar-me tots els nois de la comarca".

Combinant no només estils sinó impressions, els relats sintètics tenen l'avantatge de fer provocar reaccions més intenses perquè els efectes de la píndola literària estan més concentrats. Tant les històries heretades de les emocions clàssiques tallades a pedra des de temps immemorials com les nascudes en un món habituat a trontollar per culpa del terrorisme tenen el seu referent.

I el llibre acaba oferint qualitat inherent a un dels premis més veterans de la demarcació. El premi Tinet es convoca cada any en el marc dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona, a iniciativa de l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona. Compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona i l'edita Cossetània edicions dins la seva col·lecció Narratives.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.