Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

03 de Març de 2017, per Jordi Siré

  •  

 

 

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local.

Títol: L'ungla i la carn

Autor: Isabel Salvat

Editor: Cossetània Edicions

"Les ferides que fan mal són les antigues". Isabel Salvat, nascuda a Vilaplana l'any 1959, aconsegueix lligar emocionalment dos assassinats, un home sense un testicle i estrangulat i una noia "feta malbé" i llançada a un pou, ocorreguts amb gairebé un món de diferència.

Aquesta professora de fisioteràpia a la URV des de 1993 i llicenciada en Humanitats per la UOC, regira els budells d'uns personatges nascuts, criats i modelats en un entorn difícil, el de la pagesia del poble de Mascabrers. Un indret que no és escollit a l'atzar, sinó que correspon a un poble sense ànimes des de poc després del naixement del segle XX associat a L'Aleixar que encara guarda tants secrets (pou inclòs) com els dels protagonistes de la història.

L'entorn fabrica i explica els comportaments dins d'una societat crua, replegada en si mateixa i els seus misteris. Masculinitat i testosterona malencaminada, feminisme viscut o somiat per poder tenir una escletxa de què fugir de la realitat, secrets forjats dins de la impunitat de l'àmbit familiar i amagats pers silencis autoimposats... Una combinació de sensacions que es barregen amb les ganes de ser lliures, de regir les mateixes vides, de buscar respostes, de trencar convencions, d'amors heterodoxes i de desamors ortodoxes.

Les vivències, recollides en vint-i-nou contes, parlen de barbers amb clients als quals voldrien tallar el coll perquè robar-li la promesa té aquestes coses, putes sense pèls a la llengua, pagesos malbaratats per un accident de tractor, d'una dona barbuda amb el malaguanyat nom de Afortunada, gent arrelada a la terra i la sang que es perd intentant conservar la semblança d'una vida pròpia.

Els records associats a cadascun dels intèrprets d'aquesta obra coral donen sentit a una òpera prima amb la virtut de descriure amb un detallisme agraït perquè busca l'essencial i
publicada per Cossetània dins de la seva col·lecció 'La gent del llamp'.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.