Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Reusdigital.cat recomana...

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local

03 de Març de 2017, per Jordi Siré
  •  

 

 

Reusdigital.cat i la Fundació Privada Reddis us recomanen cada setmana un llibre d'un autor local.

Títol: L'ungla i la carn

Autor: Isabel Salvat

Editor: Cossetània Edicions

"Les ferides que fan mal són les antigues". Isabel Salvat, nascuda a Vilaplana l'any 1959, aconsegueix lligar emocionalment dos assassinats, un home sense un testicle i estrangulat i una noia "feta malbé" i llançada a un pou, ocorreguts amb gairebé un món de diferència.

Aquesta professora de fisioteràpia a la URV des de 1993 i llicenciada en Humanitats per la UOC, regira els budells d'uns personatges nascuts, criats i modelats en un entorn difícil, el de la pagesia del poble de Mascabrers. Un indret que no és escollit a l'atzar, sinó que correspon a un poble sense ànimes des de poc després del naixement del segle XX associat a L'Aleixar que encara guarda tants secrets (pou inclòs) com els dels protagonistes de la història.

L'entorn fabrica i explica els comportaments dins d'una societat crua, replegada en si mateixa i els seus misteris. Masculinitat i testosterona malencaminada, feminisme viscut o somiat per poder tenir una escletxa de què fugir de la realitat, secrets forjats dins de la impunitat de l'àmbit familiar i amagats pers silencis autoimposats... Una combinació de sensacions que es barregen amb les ganes de ser lliures, de regir les mateixes vides, de buscar respostes, de trencar convencions, d'amors heterodoxes i de desamors ortodoxes.

Les vivències, recollides en vint-i-nou contes, parlen de barbers amb clients als quals voldrien tallar el coll perquè robar-li la promesa té aquestes coses, putes sense pèls a la llengua, pagesos malbaratats per un accident de tractor, d'una dona barbuda amb el malaguanyat nom de Afortunada, gent arrelada a la terra i la sang que es perd intentant conservar la semblança d'una vida pròpia.

Els records associats a cadascun dels intèrprets d'aquesta obra coral donen sentit a una òpera prima amb la virtut de descriure amb un detallisme agraït perquè busca l'essencial i
publicada per Cossetània dins de la seva col·lecció 'La gent del llamp'.

Aquest article rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics