Diumenge, 24 de Juny de 2018

'Revolta de bruixes' arriba aquest dissabte al Teatre Bartrina

15 de Febrer de 2017, per Redacció
  • Imatge de 'Revolta de bruixes'

    Ros Ribas

El Consorci del Teatre Bartrina de Reus ret homenatge aquesta temporada d'Hivern-Primavera a Josep Maria Benet i Jornet, un dels dramaturgs més importants de la literatura catalana contemporània. Les seves obres 'Revolta de bruixes' (producció de Teatre Lliure) i 'La desaparició de Wendy' (producció de Sa la Beckett) es portaran a escena el 18 de febrer i el 4 de març.

Es tracta de dos textos teatrals de gran rellevància dins l'àmplia producció de Josep Maria Benet i Jornet. Poc temps després de la seva estrena i bona accolida a Barcelona, arriben al Teatre Bartrina de Reus. Les entrades per aquests espectacles es poden adquirir de dimarts a divendres de de 6 a 8 de la tarda i una hora abans de la representació a la taquilla del teatre i per Internet al web del Teatre Bartrina.

'Revolta de bruixes', un text de la dècada dels 70

El Teatre Lliure i la Jove Kompanyia del Lliure presenten a Reus 'Revolta de bruixes' després de la seva estrena a Barcelona el passat mes de novembre. El muntatge és dirigit per Juan Carlos Martel Bayod i l'equip d'interpretació l'integren Chantal Aimée, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Àurea Márquez, Xicu Masó, Andrea Ros i Júlia Truyol.

'Revolta de buixes', escrita per Josep Maria Benet i Jornet entre el 1971 i el 1975, es va estrenar el 1981 al Teatre Romea dirigida per Josep Montanyès en col·laboració amb Josep Maria Sagarra (el mateix binomi que signava el muntatge de Terra Baixa aquell mateix any) amb la companyia Teatre de l’Escorpí. Era la quarta producció del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya. Es va assajar durant un mes i mig, i va comptar amb Lurdes Barba, Montserrat Carulla, Carme Fortuny, Maife Gil, Alfred Lucchetti, Mercè Managuerra i Àngels Moll al repartiment. L’any anterior, però, el text s’havia estrenat en el teatre professional al Teatro María Guerrero del Centro Dramático Nacional el 24 d’abril de 1980 sota el títol 'Motín de brujas'.

El text, però, va ser pensat inicialment com a guió televisiu per a la sèrie 'Lletres Catalanes' del Circuit Català de TVE, que el va emetre el dimarts 23 de març del 1976, en una realització de Mercè Vilaret i amb Nadala Batiste, Carme Fortuny, Aurora García, Margarida Minguillón, Àngels Moll, Ovidi Montllor i Rosa Maria Sardà al repartiment.

'La desaparició de Wendy', d'Oriol Broggi

'La desaparició de Wendy', un text que Benet i Jornet va escriure el 1973, ha estat l'obra de teatre que la tardor passada ha inaugurat la nova Sala Beckett. Després de 27 anys treballant per la dramatúrgia catalana, la Beckett ha volgut començar la seva nova etapa homenatjant la figura de Bent i Jornet.

Oriol Broggi és l'encarregat de la posada en escena d'aquest clàssic de Benet i Jornet, que va estrenar-se el 1985 a la Sala Villarroel amb direcció de Jaume Villanueva i producció del Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya. L'obra s'ha representat en diverses ocasions per grups de teatre amateur de tot Catalunya. El repartiment està format per Joan Anguera, Diana Gómez, Mar del Hoyo, Antònia Jaume, Xavier Ripoll, Josep Sobrevals i Armand Villén.

COMENTARIS (0)

Reportatges