Una nova cita per al món casteller

La Nit de Castells es celebra un any més a Valls

18 de Gener de 2017, per Joan Gomis

  • D'esquera a dreta: Santi Terraza (Revista Castells), Marc Ayala (regidor de Cultura), Xavier Abelló (director TAC 12) i Jordi Sacristán (productor executiu de la Xarxa TV)

    Joan Gomis

Valls, ciutat amb una tradició castellera centenària, acollirà per cinquè any consecutiu La Nit de Castells, un esdeveniment que premia a colles castelleres d'arreu del territori català, alguna d'internacional i tot el món que envolta les torres humanes: mitjans de comunicació, organismes i organitzacions vinculades en aquesta pràctica declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. L'edició 2017 se celebrarà el pròxim 28 de gener, al Centre Cultural de Valls, a partir de les 9 del vespre.

La Nit de Castells és un esdeveniment creat per la Revista Castells l'any 2007, i any rere any l'interès mostrat pel món casteller a aquesta celebració augmenta exponencialment. L'edició d'aquest any atorga 12 premis ben diferenciats on la trajectòria, l'impacte social o la fotografia de les colles castelleres o organismes entre altres, són elements que es tenen en compte en els diversos obsequis.

Les edicions d'aquest certamen pateixen petites modificacions quant als premis i a l'escenificació de la gala. Respecte als premis, aquest any, se n'han afegit dos més: El Premi a una campanya de comunicació i el Premi Especial Nit de Castells 2017. El primer destaca una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla o empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. És atorgat pels cronistes castellers.

El segon es tracta del Premi Especial Nit de Castells 2017, on es reconeix un esdeveniment, acció o iniciativa que tingui una repercussió directa i significativa i rellevant en l'univers casteller. Aquest guardó és lliurat per la Revista Castells.

La gala estarà ambientada per un espectacle teatral i musical a càrrec de Comediants, dirigida pel prestigiós director teatral català Joan Font. La importància de l'audiovisual també prendrà protagonisme al llarg de l'entrega de premis. Per concloure l'acte, els presents podran visualitzar un documental rodat a la Costa Brava on interaccionen la gastronomia, els castells i el paisatge d'aquest indret català.

TAC 12, a través de La Xarxa per les televisions locals de Catalunya i pel canal 159 de Movistar +, oferiran en directe l'emissió de La Nit de Castells.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.