Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Una reusenca entra a un equip estatal del videojoc Rocket League

Misericòrdia Àvila és una de les seleccionades entre 21 aspirants

12 de Desembre de 2016, per Paula García
  • La reusenca Misericòrdia Àvila és una de les noves integrants de l'equip estatal d''eSports' Playmight

    Enrique Canovaca

  • Cedida

El món dels videojocs s’està tornant cada cop més competitiu, i així ho demostren els continus tornejos professionals, en els quals hi parrticipen equips entrenats i dedicats a la causa. És el que s’anomena ‘eSports’, la vessant competitiva dels esports electrònics. Misericòrdia Àvila és una noia reusenca que ha estat seleccionada en un d’aquests equips d'àmbit estatal, Playmight, que competeix en el videojoc Rocket League. Es tracta d’un joc que combina futbol i cotxes: “És diferent de la resta de videojocs, no t’has de preocupar de seguir una història ni de complir missions, ets un cotxe i has de ficar la pilota a la porteria contrària”, tal com explica la jugadora reusenca. Amb només 17 anys, ha sigut una de les escollides entre 21 aspirants.

Per a molts, els videojocs només suposen un entreteniment amb què passar l’estona, i això significaven per Corico- el seu nickname en Rocket League- fins que va assistir a la Barcelona Games World: “Quan vaig veure gent de la meva edat jugant, vaig pensar que jo també volia dedicar-m’hi i que havia de buscar la manera de fer alguna cosa com aquells nois”. Va ser en aquest moment quan s’ho va plantejar seriosament: “O m’hi poso o això no anirà a cap lloc”, tot i que, segons explica ella, cursar segon de Batxillerat i les hores que dedica al conservatori de violí no li deixen gaire marge de temps.

“Vaig fer la inscripció per entrar a l’equip en l’últim moment,- apunta Àvila- però pensava que no hi havia esperança”. La seva sorpresa va arribar en rebre un correu informant que havia passat la preselecció, i que havia de fer unes proves per demostrar les seves habilitats en el videojoc, en una partida amb el seleccionador i un altre aspirant. “No les vaig poder mostrar gaire, perquè l’altre jugador tenia la pilota tota l’estona”, explica. Tot i això, dies més tard, el 16 de novembre, li van comunicar que havia estat seleccionada com a integrant de l’equip Playmight.

La jugadora està designada com la reserva de l’equip, i és la suplent en cas que un dels altres tres membres (ThePuxi, Zeiione i Arleyobi) no pugui jugar, ja que els equips competitius de Rocket League acostumen a ser de tres contra tres. “No es pot notar la diferència en el joc en cas que un d’ells no pugui competir, els quatre som un equip”, explica, alhora que apunta que “Playmight em va dir que encara que no tingués tant de nivell com els altres jugava molt bé, i que els hi havia fascinat les meves ganes d’entrar al club”.

Actualment, l’equip Playmight està en una etapa d’entrenament intensiu per conèixer les habilitats i les dinàmiques dels integrants, així com les posicions que ocuparan al camp: “És com al futbol o com al futbolí, hi ha defensa, migcampista i porter, per decidir-ho hem de conèixer les nostres formes de jugar”. També ha comentat que aspiren a participar en la Lliga Movistar, tot i que encara és aviat, ja que “no hem entrenat prou junts i hi ha molt de nivell”. 

Misericòrdia Ávaila, però, apunta que també és aviat per plantejar-s’ho de manera professional: “M’agrada molt, però has de ser molt bo, ara mateix és com un hobby”, a més, explica que el Rocket League és un videojoc molt recent, ja que va sortir el 2015, i encara no s’ha mobilitzat a nivell professional com, per exemple, el League of Legends.

La 'masculinització' dels videojocs

No és habitual trobar noies en el món dels ‘eSports’, de fet, Corico és l’única del seu equip. “Normalment els videojocs estan molt relacionats amb els nois, amb la idea que estiguin a casa tot el dia jugant.- explica la jugadora- A les noies no se’ns relaciona amb els videojocs, però hi ha moltes que juguem i no som vistes, no som apreciades en aquest aspecte”. També apunta que aquest món està molt “masculinitzat”, però  “això no suposa una dificultat per a les noies d’accedir a equips o apuntar-se a tornejos”. Àvila explica que “no hi ha discriminació en aquest aspecte professional”, i que, com en el seu cas, es valoren les habilitats en el joc.

Més enllà del sexe i el nivell, la nova jugadora de Playmight remarca que “un ha de lluitar pel que vol, i jo ho vaig fer sabent que no era de les millors”, alhora que destaca que “el més important en un equip no són les habilitats individuals dels jugadors, sinó la convivència”. El món dels ‘eSports’ està consolidant una professió que transforma el concepte que els videojocs tenien fins ara, i que presenta un escenari molt competitiu al que només es pot accedir amb molt esforç i dedicació. Tot i això, Corico defensa que “qui bé busca, bé troba”. 

Tornejos de Rocket League

Com apunta la jugadora de Playmight, el videojoc Rocket League té poc recorregut al món dels ‘eSports’. En l’àmbit competitiu s’organitzen tornejos territorials eventualment, que es celebren a diferents municipis i que no tenen transcendència en l’àmbit nacional. A nivell professional, la competició més important a Espanya és la Movistar Rocket Liga Pro, a la qual els millors equips nacionals poden accedir a través de la Rocket Liga, que organitza la comunitat espanyola del videojoc.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Reus, Reus Diari Digital, reusdigital, Playmight

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics