Dijous, 28 de Març de 2024

Una setantena de joves creadors acudeixen a la jornada professional del Festival REC de Tarragona

Sota el títol 'Idees i recursos per desenvolupar els projectes audiovisuals' se'ls han ofert eines per passar del paper a la pantalla

06 de Desembre de 2014, per ACN
  • La sala de l'Espai Turisme de Tarragona s'ha omplert de gom a gom

     

"El que costa realment és treballar un bon guió", ha assegurat Carlos Marquès-Marcet, més que aconseguir finançament a l'hora de rodar una pel·lícula. En aquest sentit s'ha mostrat optimista, i ha dit que "si algú vol fer una primera pel·li, la pot fer sense diners i sense recursos". Amb la tecnologia actual, i podent involucrar els amics, la família, es pot començar. Al mateix temps, ha alertat, "no es pot fer una carrera així", però sí iniciar-se en aquesta indústria.

També ha ressaltat l'ajuda que pot suposar per a la difusió d'un film el fet que el seleccionin en un festival, i ha animat els joves i nous creadors a treballar, a fer "el que pots i bonament saps", i després "només has d'esperar i confiar que a algú li agradi". Marquès-Marcet, director de '10.000 km' i jurat del Festival REC, ha avançat també que després de la seva primera pel·lícula ja està desenvolupant nous projectes per rodar, si tot va bé, la propera tardor.

Jornada professional

Si el 2012 la jornada es va dedicar a les possibilitats de la producció audiovisual en temps de crisi i el 2013 va abordar tot el procés posterior a la producció o com crear públic, en aquesta edició s'ha enfocat a ajudar els nous creadors a desenvolupar el seu talent per recórrer el camí del paper a la pantalla i per utilitzar la comunicació com un element vital del projecte.

El productor i programador de Berlinale Panorama i director del Festival de Lübeck, Christian Modersbach, ha obert la sessió parlant de labs, trobades de coproducció i d'altres. A continuació la periodista cultural Pamela Pianezza (programadora a Semaine de la Critique de Cannes i Films du Reel) ha ofert la segona ponència, titulada 'Els Festivals i els nous directors: donant espai a les idees'.

La professora dels estudis de Comunicació de la URV, Núria Araüna, ha moderat la segona tanda d'intervencions, que s'ha centrat en la comunicació. El crític de cinema i film adviser Vladan Petkovic (Cineuropa i Screen International) ha exposat el paper de la comunicació en el desenvolupament del projectes. L'altra intervenció ha estat 'De la pantalla al paper: cercant el teu públic' i ha anat a càrrec del periodista Fernando Vásquez (redactor en cap de Nisimazine de la revista de Nisimasa i programador a New Films New Directors/New Films).

Finalment, un director i un productor han respost la pregunta 'Com t'ho has fet?' en una taula rodona moderada per la directora de cinema, Anna Bofarull. Els assistents han pogut conèixer les experiències de Miroslav Mogorovic (productor, membre de l'European Film Academy i guanyador, entre altres, a la Settimana della Critica de Venèzia amb 'No one's child') i Carlos Marquès-Marcet (director, guanyador del Festival de Málaga amb '10.000 km').

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics