Dijous, 21 de Febrer de 2019

Viola de Samba a Tarragona

24 de Juliol de 2015, per Infocamp.cat
  • Integrants de Viola de Samba

    Cedida

Viola de Samba és un projecte musical que crea un pont entre la música renaixentista i la música brasilera. La puresa dels instruments antics reviu l'essència sonora del passat fusionant-se amb la vivacitat i riquesa dels ritmes i harmonies de la samba i la bossa nova.

Les subtileses tímbriques i l'enorme i versàtil riquesa sonora del clavicordi i de la viola de gamba encaixen perfectament amb l'esperit de la música brasilera revelant una connexió entre els elements (escales, temperament, ritmes ...) de la música popular actual i l'antiga.

El repertori que ofereix Viola de Samba abasta des dels madrigals del Renaixement ibèric fins a la moderna Bossa nova, passant per la música afro-brasilera i indígena, ressaltant les similituds i les influències entre elles. Les peces de Samba i Bossa són adaptades magistralment per aquests exquisits instruments pel compositor brasiler Jean Kleeb.

Les cordes de la viola, fabricades expressament només amb tripa natural donen un so més pur i orgànic que suposa, juntament amb l'específica de tècnica desenvolupada pel violagambista Fernando Marín, una nova experiència sonora en el món del jazz i la bossa.

La delicada i conreada veu de Nadine Balbeisi, el mestratge de Jean Kleeb en els acords de bossa al clavicordi i el bon fer de l'arc en la viola de gamba de Fernando Marín creen aquesta simbiosi musical perfecta. 

Podreu disfrutar del concert de Viola de Samba a Tarragona el proper dimarts 28 de juliol, a dos quarts de 9 del vespre, al restaurant Sol  Ric, el preu del sopar i concert és de tan sol 35 €. Infocamp.cat col.labora i patrocina l'esdeveniment. 

Podeu descarregar  el programa i el menú especial maridatge mitjançant l'enllac al final de l'article i efectuar la vostra reserva clicant aquí o al correu info@infocamp.cat.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges