Cookie control
Dilluns, 14 d'Octubre de 2019

Un dels nostres

11 de Maig de 2010, per Isaac Sanromà

La tràgica mort del soci i membre del Consell Directiu del Centre de Lectura, Albert Via, no ha deixat indiferent a ningú. Les peculiars circumstàncies de l’accident i, per damunt de tot, la pèrdua irreparable per la seva família fan que la seva desaparició hagi colpit, i de quina manera, a tota la ciutat. D’ençà que vaig tenir notícia del fatal desenllaç no puc evitar una certa sensació de buidor. La que provoca, inevitablement, l’adéu definitiu a una persona amb la que compartíem la voluntat manifesta de fer ciutat a través de les nostres respectives entitats. Perquè l’Albert era un del nostres. Una persona que destinava el tresor més valuós de qualsevol persona, el seu temps, als altres, manllevant hores a la seva família i a la seva activitat professional.

Dedicant-se en cos i ànima a una entitat, el Centre de Lectura, que com molt bé defineix reiteradament l’amic Jordi Agràs treballa per fer ciutadans responsables. I aquest fet, només aquest fet ja mereix el nostre elogi i la nostra consideració. El Centre sempre ha estat un referent. Però la celebració del 150è aniversari ha servit, encara més, per refermar aquest lideratge que va molt més enllà de la nostra ciutat per convertir-se en un dels millors ambaixadors de la ciutat arreu del país. I l’Albert Via era peça clau d’aquest engranatge.

És fàcil imaginar el desassossec de la seva família on, per cert, molts dels seus membres destinen també el seu temps a treballar de manera entusiasta pel nostre teixit associatiu. Ho porten a la sang. Però també és fàcil imaginar la immensa tristesa de la gent del Centre davant de la desgràcia, des dels membres del Consell Directiu fins a l’últim professional de l’entitat que han tingut una actitud exemplar en tot aquest succés. Però no estan sols. Ens tenen al seu costat. Tots nosaltres estem convençuts de la necessitat de continuar treballant per mantenir i reforçar el gran tresor de Reus, la nostra societat civil. I d’aquest entramat el Centre de Lectura, el nostre Centre, és una peça cabdal. Avui la memòria de l’Albert però, molt especialment, la seva il·lusió, coratge i dedicació han de ser la nostra referència, el nostre impuls. Perquè l’Albert era un dels nostres i sempre el recordarem. Albert, allà on siguis, gràcies per tot.

Isaac Sanromà i Ortega és president de la Cambra de Comerç de Reus.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics