Dissabte, 26 de Maig de 2018

Un veí denuncia l'Ajuntament per l'incompliment d'horaris del Sol de Nit

El consistori afirma que no pot fer complir la limitació horària perquè una resolució judicial ho impideix

30 de Novembre de 2011, per Enrique Canovaca
  • Albert Figuerola, davant de Sol de Nit

    Enrique Canovaca

Figuerola ha interposat el contenciós administratiu de forma individual, tot i que representa la plataforma de veïns nascuda arran de l'obertura de Sol de Nit, per tal "de defensar el nostre dret a descansar". Concretament, a la denúncia s'acusa el consistori d'inactivitat administrativa, per no fer complir una limitació horària aprovada encara amb l'anterior govern municipal. En aquest decret, al qual ha tingut accés Reusdigital.cat, s'especifica un horari de tancament que no s'ha complert en cap moment aquestes mesos, segons explica el veí afectat.

Per la seva banda, fonts municipals han assenyalat que l'Ajuntament no ha actuat davant possibles incompliments de la limitació horària perquè una resolució judicial va deixar sense efecte la clausura de l'activitat ordenada el mes de maig. És a dir el decret quedaria inhabilitat davant la decisió d'un jutge. A més, aquestes fonts neguen que el consistori hagi estat inactiu durant aquests mesos, ja que "ha tramitat els recursos presentats per veïns i la propietat al decret de llicència ambiental, ha fet el seguiment de l'activitat per avaluar-ne l'impacte en l'entorn i ha definit les mesures que obligarà a adoptar Sol de Nit per evitar molèsties de soroll".

Davant la manca de llicència i la pressió veïnal, l'anterior regidor de Medi Ambient, Ernest París, va tancar Sol de Nit. El local va portar el cas davant un jutge, que va dictaminar mesures cautelars que permetien la seva obertura a l'espera de tenir el permís. Durant aquests mesos l'àrea comandada per Marcos Massó s'ha encarregat de tramitar-lo i, finalment, es va fer públic el passat 17 d'octubre. Figuerola es queixa que el govern municipal no ha actuat fins que els veïns no van presentar una instància, signada per un advocat, en què es deia que "no es podia incomplir el decret d'horari i s'havia de tancar Sol de Nit perquè no tenia llicència".

El veí afectat se sent "enganyat" pel consistori, ja que "el propi regidor em va comentar que no es podia fer complir l'horari davant les mesures cautelars i la inexistència d'un permís oficial". Encara que posteriorment, a l'octubre, Sol de Nit es va legalitzar com a discoteca, Figuerola explica que el local continua incomplint constantment el seu horari. "Hi ha dies que tanquen més tard de les 6 de la matinada, sense fer cas, fins i tot, de la normativa dictada per la Generalitat".

L'advocat de l'acusació, Lluís Gallardo, subratlla que el compliment del decret no depèn d'unes mesures cautelars interposades per un jutge i més "quan el local tenia una llicència d'activitat il·legal". Gallardo explica que ara l'Ajuntament haurà d'aportar tot l'expedient sobre Sol de Nit al jutge i que la vista està prevista pel novembre de 2012. En cas que el govern faci complir l'horari, "la demanda es retiraria", ha afirmat l'advocat.

D'altra banda, Figuerola també subratlla l'existència de diverses irregularitats en l'atorgament de la llicència. Segons un informe del propi consistori que ell ha mostrat, als papers presentats per Sol de Nit no es contemplaven diverses reformes, com la construcció d'una cuina i d'un espai per a frigorífics al segon pis de l'edifici adjunt. És a dir, que el govern municipal hauria aprovat el permís sense tenir en compte aquests canvis.

Figuerola reconeix que durant aquests mesos la Guàrdia Urbana ha posat multes als clients de la discoteca que han tingut comportaments incívics, però insisteix en que "no s'ha vetllat pel compliment dels horaris". Per últim, aquest veí no ha descartat mobilitzacions en cas que l'Ajuntament no faci complir el decret del 20 de maig o el modifiqui per ampliar l'horari.

La llei dictamina que els locals amb més de cinc-centes persones d'aforament -Sol de Nit en té vuit-centes- tenen 45 minuts des de la seva hora de tancament per desallotjar els clients. Això sí, a partir d'aquest horari no poden servir copes ni deixar entrar més gent.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

JOSEP  01 de Desembre de 2011

CARA DURA DEL VEINAT

 Penós, vergonyós i deplorable. És la sensació que tinc el veure que ningú més està donant suport a aquest ciutadà, m'imagino que els altres veïns també seran afectats, és de cara dura esperar que aquest home ho solucioni ell sol, així és Reus.