Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Uns 200 treballadors de Pere Mata es planten contra més retallades

Direcció i comitè es reuneixen durant la tarda per intentar arribar a un acord

17 de Desembre de 2013, per Enrique Canovaca
  • Treballadors del Pere Mata, concentrats a les portes del centre psiquiàtric

    Enrique Canovaca

Uns dos-cents treballadors de l'Institut Pere Mata s'han concentrat aquest dimarts a la tarda a les portes de l'hospital psiquiàtric per tal de rebutjar la proposta de l'empresa d'aplicar per 2014 una rebaixa salarial del 2%, suprimir complements, eliminar dies d'assumptes propis i incrementar la jornada laboral. Pocs minuts després d'acabar la concentració, el Comitè d'Empresa es reunia amb la direcció en un darrer intent d'arribar a un acord laboral.

Finalment, la reunió ha acabat sense acord. L'empresa ha ofert una rebaixa de la retallada, que es quedaria al voltant de l'1%, però el Comitè d'Empresa l'ha rebutjada. Després d'un recés, ambdues parts han preferit no trencar les negociacions i s'han citat al proper 8 de gener per tal d'intentar arribar a un pacte. El comitè es reunirà aquest dijous al matí i està previst que convoqui més mobilitzacions de protesta.

Amb xiulets i grans pancartes, la plantilla s'ha mostrat indignada per les intencions de noves retallades per part de l'empresa, i en una octaveta repartida asseguren que l'Institut Pere Mata té 3 milions d'euros de benefici anual. A més, indiquen que la direcció "deu un milió d'euros i es nega a pagar", en base als complements de productivitat i la paga de Nadal que els treballadors han cedit darrerament.

"Vam comprar el nostre lloc de feina a canvi d'una important disminució del salari i ens han donat una dubtosa pau social", continua la plantilla, qui creu que l'hospital psiquiàtric "és una màquina de generar beneficis milionaris per a que els gaudeixin uns pocs".

En cas de no arribar a un acord, a partir de l'1 de gener es produiria un escenari incert, ja que la plantilla del Pere Mata tampoc es pot acollir al conveni de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP), caducat aquest passat juliol.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ramon Salvat - Reus  18 de Desembre de 2013

Tot un model

Tenim una empresa privada que fa una funció publica en el camp sanitari. El seus directius, procuren beneficis als accionistes de dita empresa (hem d’admetre que per això cobren), de fet no es per a ells cosa excessivament difícil, donat que no cal que surtin “al mercat” a la recerca de fonts d’ingressos, ja els hi posa l’administració. És una empresa, doncs, en una situació privilegiada respecte a moltes d altres.
Tot i presentar uns resultats bons, dita empresa fa el que moltes de privades no volen, o no poden, fer . O sigui: retallar el sou dels seus empleats una vegada si, altra també, per aconseguir un millor compte de resultats, ergo, mes rendibilitat pels accionistes.
En això consisteix gran part del “model català” sanitari, uns pocs obtenen benefici, la majoria dels que hi treballen ho fan cada amb menys retribució , i el general de la població, pet tot plegat, gaudeixi cada dia que passa d’un pitjor servei . Alguns ja poden començar a acusar-me de demagog.