Cookie control
Divendres, 18 de Setembre de 2020

Visca la Unió Europea!

02 de Juliol de 2013, per Manuel-Cruz Matute Mendizábal

Si llegeixo la premsa espanyola, em cabrejo. Si llegeixo les notícies de la Unió Europea, m'indigno. Doncs sí, no tinc més remei que expressar els meus sentiments per mitjà d'aquest escrit, que em suposo que serà el mateix que pensen mils, milions d'espanyols i europeus.

En aquestes dates es reuneixen els ministres de Finances dels països de la UE, per a decidir sobre la banca dels països que integren aquest conglomerat anomenat UE. Sobre la decisió presa, observo que els nostres dipòsits a les entitats bancàries ja no estan garantitzats, excepte aquells primers 100.000 euros. La resta es veurà mermat el nostre patrimoni si un ens bancari perd diners. Amb aquest gest, donen el primer cop de porta a la gran Europa, l'Europa dels nostres somnis!

Ara resulta que els depositaris d'estalvis, igual que els accionistes, o bonistes, veuran mermat el seu patrimoni per a salvar una entitat bancària. Les preguntes que se m'ocurreixen fer són: Quina responsabilitat té una entitat bancària i els seus directors? El Banc Europeu i el Nacional per a què serveixen?

Les respostes que trobo són: A la primera pregunta, sembla ser que cap, ja que si té pèrdues, paga l'estalviador, l'accionista o bonista... Jo recomanaria a l'estalviador el que ha de fer: "Treure els diners de la UE i desviar-los cap a Suïssa, per no anar més lluny. A més de guardar una part dels diners a la caixa de sabates i enterrat sota el llit a una rajola". Ara entenc que els nostres assaltants de comptes les portin a Suïssa, o a paradisos fiscals! A la segona pregunta, la resposta és: Déu ni do la que ens ve al damunt, per part d'aquests senyors de colls blancs, polítics de pacotilla, mentiders, i vividors tots ells!

És hora que la societat canviï, i canviï per eliminar la corrupta classe política que ens governa. El canvi de la política ha de venir per establir un bon control, obligacions, objectius, rendiment, responsabilitat i incentivació, competència i formació, sense això no hi ha futur. No podem veure sempre les mateixes cares cada vegada que hi ha eleccions. La corrupció ha de desaparèixer per al bé de la societat, canviant no només les cares, les polítiques que ens porten a la ruïna.

I què dir de la banca? No tinc paraules... La banca ha de ser canviada per la mateixa societat, per al bé d'aquesta. Hi ha altres formes de poder fer els pagaments, i transaccions, sense una banca que ens té amb les mans lligades. Penseu que si es pagués amb diners en efectiu, com es feia abans, la banca no té sentit. Però clar, el banc espanyol, francès, portuguès, etc. ja no existeixen! Ens les han posat amb vaselina sense donar-nos compte! Els bancs privats, fets amb el capital dels estalviadors..., per als vividors. El sistema financer espanyol ha estat al servei del polític 'made in Spain', finançant les grans obres, etc. Ens estan portant a un carreró sense sortida.

Sobre les lleis, per a què parlar... ja que cada vegada que les reformen, al pobre treballador el deixen despullat. Però ells... ull! Està prohibit tocar-li els seus plebiscits. Això no es pot fer, perquè fan les lleis a la seva manera! Ara que venen les festes de Sant Fermín se m'ocurreix la tornada, que podria anar molt bé per aquest final. "Pobre de mi, ja s'han acabat les Festes de Sant Fermín, ens anem a... afegeixin el que vulguin.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

flavia banquer  21 de Juliol de 2013

Si, però...

Si, però una banca única estatal, no ho voldrieu,doncs, hi ha el que hi ha

Reportatges