Divendres, 17 de Maig de 2024

Crònica d'una mort roig-i-negra anunciada

04 de Juny de 2022, per Reusdigital.cat
  • Els tres directors han presentat el documental

    Reusdigital.cat

"Entre tots la van matar i ella sola es va morir", apunten l'advocat David Peña i el periodista Joan Alfons López al documental El cas CF Reus. Buscant culpables, estrenat aquest passat divendres a la sala Santa Llúcia, i en què tres estudiants de Periodisme han mirat d'esclarir els fets que van dur l'entitat roig-i-negra a la seva desaparició. El relat que proposen els joves comunicadors arrenca amb l'històric ascens a la Segona A, el 2016, i subratlla que llavors ja s'havien produït "alguns problemes econòmics" en el dia a dia. Crisis financeres posteriors van derivar, recordem-ho, en l'expulsió de l'equip de l'anomenada LaLiga 123 i la venda a Clifton Onolfo

El nord-americà és un dels protagonistes d'aquesta crònica d'una mort roig-i-negra anunciada que ha declinat aparèixer a l'audiovisual dirigit per Adrià Tella, Andreu Rauet i Víctor Gómez. La informació recopilada per aquests, de fet, subratlla un vincle entre Onolfo i l'anterior màxim accionista, Joan Oliver, ja existent abans d'una operació que se segueix investigant judicialment. A través de les reflexions d'altres periodistes, com Marcos Lamelas, Joan Gomis, Marc Libiano o Esteve Giralt, entre altres, també es dibuixen qüestions que ajuden a entendre millor les conseqüències que va tenir la gestió feta del club. Igualment hi diuen la seva els exregidors d'Esports de l'Ajuntament de Reus Sebastià Domènech i Jordi Cervera. 

La poca informació que rebien els propis treballadors de l'entitat (al documental hi veiem Jordi Benavent, Xavier Guix, Adrià Morte i Arnau Borràs, posem per cas), el suposat malbaratament de recursos tot i ser un dels clubs amb menor pressupost del futbol professional estatal, o la complexa (i autoritària) manera de fer d'Oliver són molts altres dels factors que sostenen la tesi dels realitzadors: de responsables n'hi ha diversos; de causes per explicar l'agonia i la mort de l'entitat, també. Però la poc transparent gestió financera és la causa principal per argumentar que es conduís el CF Reus al seu trist final. 

Per als aficionats, el visionat del documental pot tenir un regust agredolç. D'una banda, i en clau esportiva, el CF Reus Deportiu es va guanyar a la gespa un lloc a l'elit (el tècnic Xavier Bartolo recorda, en pantalla, "la bomba" de plantilla amb la qual va comptar la temporada 2018/ 2019). De l'altra, l'expulsió de la competició, el rol de Javier Tebas, o l'insuficient suport social rebut quan més calia, poden ser records tristos per al seguidor roig-i-negre. Tella, Rauet i Gómez han aconseguit signar un relat a estones emotiu, a estones dolorós, però entenedor i necessari. Després de tot, la desaparició d'un club més que centenari no s'hauria d'oblidar així com així. 
 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric22   05 de Juny de 2022

Quin desastre

Creo que nuestro ayuntamiento tendría que haber hecho mucho más, lo que tenía que hacer es comprar el club y saberlo para más tarde venderlo, pero se nota que los amiguetes están para algunas cosas , de todas maneras estamos esperando los juicios que se están alargando demasiado, mientras un club que es de otro estado se está aprovechando del desaguisado del Reus, vamos un desastres total

Reportatges