Divendres, 29 de Març de 2024

Capçanes celebra el 8 de desembre la 9a Fira d’artesania

El certamen potenciarà els tastos gastronòmics del Priorat

29 de Novembre de 2018, per Redacció
  • Una edició anterior de la Fira d'Artesania de Capçanes

    Cedida

Capçanes celebrarà el dissabte 8 de desembre, la novena edició de la seva Fira d’artesania, i ho farà potenciant la presència de la gastronomia tradicional de la comarca del Priorat. Les degustacions gastronòmiques se sumen a una intensa agenda d’activitats en el programa dissenyat per a enguany.

La Fira obrirà al públic a les 10 del matí i es prolongarà fins al vespre. Com tots els anys i al llarg de dissabte, hi haurà parades de productes artesans i de qualitat i s’han programat tot un seguit d’activitats.

Hi ha previstes visites guiades al Celler de Capçanes (a un quart de 12 i a un quart d'1), jocs populars tradicionals catalans (de les 11 a les 2 i de les 4 a les 6). També s’ha programat un concert de rumba catalana amb Miliu Calabuch, acompanyat d’un tast de vermut del Celler. En aquest cas, el concert s’ha integrat en el Festival Terrer. Miliu Calabuch, nascut a Mataró, és l’hereu artístic del seu oncle, el “Rei Peret”, alhora que també és nebot d’en Moncho, 'el Gitano del Bolero'. Miliu, porta als escenaris l’essència i els orígens de la rumba catalana.

En paral·lel, i al llarg de tot el dia, s’han organitzat un seguit de tastos gastronòmics i de tradicions. Entre d’altres productes, es podran degustar: Oli i vi de Capçanes; clotxa del Priorat, escudella de pagès, cóc de Sant Blai i castellets de Falset, caldo de Nadal, cassola de tros, cargols dolços i piquents de Cornudella de Montsant i truita en suc, orelletes i bunyols d’Ulldemolins.

La Fira d’artesania de Capçanes està organitzada per l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats del poble i la participació d’associacions d’arreu de la comarca. En paraules de l’alcaldessa, Carlota Vallès, “la nostra Fira té una certa vocació cultural i, al llarg de gairebé deu anys, hem posat el focus en la història del lluitador antiborbònic Carrasclet, en l’entorn natural de la serra de Llaberia o en l’explotació forestal al llarg dels segles, amb la idea de mostrar els visitants alguns dels valors i atractius del nostre poble”.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics