Dissabte, 31 d'Agost de 2024

El Gepec desenvolupa el projecte «Biodiversifiquem l'escola» al Misericòrdia

14 d'Abril de 2022, per Reusdigital.cat
  • Una imatge d'una de les sessions del projecte

    Reus.cat

L'escola Misericòrdia de Reus és el centre escolar escollit pel projecte Biodiversifiquem l'escola, impulsat pel Gepec, amb la col·laboració de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament, una proposta que "pretén ser un projecte d'educació ambiental transversal, en el que mitjançant un procés participatiu de cocreació proposa fer un pas endavant cap a la millora de l'ecosistema urbà, amb la implicació de les escoles, les famílies, la ciutadania i l'administració local".

El regidor d'Educació, Daniel Recasens, ha explicat que "vam valorar positivament aquesta proposta del Gepec en les diferents propostes de subvencions que ens van arribar perquè a través de l’educació ambiental, i la gestió i conservació del verd i la biodiversitat, aquest projecte pretén millorar la qualitat de les nostres ciutats, tant a nivell biològic, com també buscant una millora de l’espai públic pel què fa a l’experiència directa que en tenen els seus usuaris".

Des del Gepec, al seu torn, s'ha explicat que "amb les diferents sessions hem obtingut resultats molt positius i molt d'interès per par dels alumnes". En la primera sessió es va fer una introducció a l'aula sobre la biodiversitat urgana i els beneficis que aporten els espais verds. En la segona sessió van sortir de l'escola per avaluar la biodiversitat que es pot trobar en un espai verd, com el que hi ha just davant del centre.

"Els resultats van sorprendre l'alumnat, ja que era la primera vegada que es fixaven amb la gran diversitat d'animals i plantes que es poden trobar al costat de casa", s'ha subratllat. En la sessió d'aquesta setmana, avaluaran la biodiversitat que hi ha al pati de l'escola i començaran a fer una pluja d'idees sobre possibles accions per potenciar-la.

El projecte Biodiversifiquem l'entorn escolar pretén ser un projecte d'educació ambiental participatiu i transversal, un projecte de cocreació col·lectiva en el que la ciutadania reflexioni i col·labori en les propostes per a la millora de la ciutat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics