Divendres, 27 de Setembre de 2024

La CUP vol «augmentar i preservar» l'arbrat urbà de Reus

18 d'Octubre de 2022, per
  • Una imatge actual de la plaça de la Llibertat de Reus

    MBO

La CUP Reus presentarà una moció al ple del proper divendres (en directe, a Reusdigital.cat) per "augmentar i preservar" l’arbrat urbà a la ciutat. Fonts del grup municipal cupaires han exposat aquest dimarts que, "amb dades de l'ONU a la mà", l’arbrat en una ciutat "té molts beneficis per a les residents i justifica estendre'n la implantació per tot el terme".

La regidora ecologista Mònica Pàmies ha enumerat "alguns dels beneficis que comporta la presència d'un arbrat de qualitat a la ciutat". “A les ciutats amb alts nivells de contaminació, els arbres poden millorar la qualitat de l'aire, fent que siguin llocs més saludables; els arbres adults i madurs regulen el flux d'aigua i exerceixen un paper clau en la prevenció d'inundacions i en la reducció del risc de desastres naturals; la disposició estratègica de l’arbrat també redueix significativament la contaminació acústica a la zona”, ha afirmat.

Pàmies també ha assegurat que la "ubicació estratègica" dels arbres a les ciutats pot ajudar a refredar l'aire entre 2 i 8 graus centígrads. La cupaire ha assenyalat després que la ubicació correcta dels arbres al voltant dels edificis "pot reduir la necessitat d'aire condicionat en un 30%, i reduir les factures de calefacció d'hivern entre un 20 i un 50%". “Gaudir d’arbrat adult i de qualitat a la nostra ciutat és una necessitat ciutadana, perquè ens hi va la salut mental i física, la conservació de la biodiversitat, la lluita contra els desastres mediambientals i l’estalvi energètic, en definitiva, la qualitat de vida de totes”, ha conclòs.

La cupaire ha denunciat que Reus ha patit una "reconversió urbanística on parcs, jardins, l’arbrat i les zones de terra han estat menyspreades i destruïdes per a ser substituïdes per places dures impossibles de gaudir ni a l’estiu, per les altres temperatures i la manca d’ombra, ni a l’hivern, pel fred i vent que no troben aturador".

La moció proposa un total d'11 acords per aprovar. D'entre aquests, la CUP demana modificar la normativa i que aquesta se centri en la "conservació efectiva" de l’arbrat existent en el nostre municipi tant en sòl públic com privat; aprofitar tot espai no edificat per a la plantació d’arbres "per aconseguir que cada ciutadana tingui accés proper a una zona arbrada", o fer convenis de col·laboració amb els centres educatius per tal que l’alumnat participi en aquesta renaturalització urbana, i així crear un vincle afectiu i de respecte. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  19 d'Octubre de 2022

Preservar?

Hi ha molts carrers on es fa tot el contrari!!! Si fos veritat, a ben segur, farien el que cal: replantar els arbres morts i plantar d'altres menys molestos.

Reportatges