Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Pàmies planteja un observatori municipal per 'acabar' amb la segregació escolar

S'ha de fer una 'zonificació eficient que garanteixi l'equilibri i la qualitat entre els centres concertats i públics'

19 de Maig de 2023, per Redacció
  • Pàmies, amb la candidata Aleida López i la portaveu al ple, Marta Llorens

    Cedida

La CUP Reus ha presentat, aquest matí de divendres, les seves propostes en matèria d’educació i per acabar amb la segregació escolar a la ciutat. Per a la formació independentista, "l'educació és i ha de ser un motor transformador des de la base i un mitjà per oferir la possibilitat d'alimentar l'esperit crític de totes les persones al llarg de tota la vida", segons ha expressat la candidata, Mònica Pàmies, qui ha exposat propostes com la creació d'un observatori municipal de la segregació escolar que "sigui un espai de seguiment de l'escolarització equilibrada de la ciutat dins l'Observatori Municipal de l'Educació".

 

'Remodelació' del mapa escolar

 

Per als cupaires, s'hauria de "remodelar" el mapa escolar: "s'ha de crear una zonificació eficient que garanteixi l'equilibri i la qualitat entre els centres concertats i públics i també entre aquests últims", ha detallat Pàmies. També proposen l'augment de les mesures compensatòries als centres de màxima complexitat per tal de "garantir l'equitat entre escoles".

El seguit de propostes de la formació tenen, segons Pàmies, “l’objectiu degarantir un model d’educació inclusiu, laic, popular, crític i en català, arrelat al barri i a la ciutat, i per sobre de tot, garantir l’educació pública i gratuïta al 100%, com a única opció, des de l’escola bressol i sense data de caducitat per tal de no excloure cap persona del gaudir d’aquest dret universal”.

Per a l'actual portaveu del grup municipal, Marta Llorens, amb el "govern classista de Junts i Ara Reus, i reforçat per la connivència d'ERC que no ha fet res al respecte, s'han tancat fins a 12 línies públiques i cap concertada i la segregació escolar s'ha agreujat". Per a Llorens, "l'Ajuntament de Reus, ha de prendre accions per parar la tendència contínua a l'estigmatització de segons quins centres educatius que per circumstàncies d'ubicació en el barri, de la tipologia d'alumnat i que entre altres factors pateixen un greuge". 

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges