Dissabte, 31 d'Agost de 2024

La primera fase de les obres de connexió del CAT amb Sarral començaran la setmana vinent

Els treballs permetran que vuit municipis de la Conca de Barberà disposin d'aigua en un termini de tres anys

31 d'Agost de 2024, per ACN
  • Mapa de la connexió del CAT a Sarral, a la Conca de Barberà

    ACN

La primera fase de les obres de connexió del Consorci d'Aigües de Tarragona amb Sarral començaran la setmana vinent. Així ho ha anunciat aquest dissabte la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica Sílvia Paneque, qui ha posat èmfasi en les infraestructures destinades a la seguretat hídrica. "Catalunya ha d'estar preparada per no dependre de l'esperança de la pluviometria", ha remarcat. L'actuació compta amb un pressupost total de cinc milions d'euros i dotarà d'abastiment d'aigua a vuit municipis de la Conca de Barberà en un termini de tres anys. En un inici, l'aigua de l'Ebre arribarà fins al dipòsit de Sarral, des d'on es bombejarà fins al nucli. Es tracta d'unes obres que es preveuen que s'enllesteixin el juliol de 2025.

El projecte d'abastament d'aigua a la comarca de la Conca de Barberà beneficiarà vuit municipis, els primers dels quals seran Sarral i Forès. Els treballs de la primera fase començaran aquest dilluns, amb una durada prevista d'un any. D'aquesta manera, la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) es connectarà al dipòsit municipal de Sarral, des d'on es bombejarà fins al dipòsit comarcal de Forès. Aquest primer tram serà gestionat pel CAT. A partir d'allà, l'abastiment d'aigua s'anirà estenent per fases a la resta de municipis inclosos en el projecte, sota la gestió del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

En una visita als terrenys on començaran les obres, la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica Sílvia Paneque ha remarcat la necessitat d'invertir en iniciatives que permetin separar la pluviometria de l'abastament d'aigua. Alhora, ha destacat que aquesta proposta permetrà que els municipis depenguin en menys mesura de les captacions de pous que abasteixen el riu Francolí.

En total són vuit les localitats que es veuran beneficiades per aquest projecte: Conesa, Forès, Llorac, Passanant i Belltall, Les Piles, Santa Coloma de Queralt, Sarral i Savallà del Comtat. Pel que fa a la segona fase, s'està enllestint la redacció del projecte constructiu que preveu l'actuació on s'inclou una conducció des del dipòsit comarcal de Forès fins al municipi de Santa Coloma de Queralt i que també donarà servei a Conesa.

La tercera i darrera fase preveu cobrir les necessitats de la resta de municipis implicats i està previst que s'acabi el 2027. El president del Consell Comarcal, Joan Canela, ha qualificat l'obra de "necessària i obligatòria" per "fixar població al territori". Pel que fa al CAT, el seu president Joan Alginet ha destacat que aquest projecte acredita que l'organisme és "una eina i un instrument al servei de la demarcació de Tarragona, imprescindible i útil".

La inversió per aquest projecte s'elevarà fins als cinc milions d'euros i comptarà amb un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua de quatre milions d'euros, una subvenció de la Diputació de Tarragona de 600.000 euros, mentre que la resta de finançament serà aportat pels municipis beneficiats.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics