Dissabte, 31 d'Agost de 2024

El Govern 'contactarà' amb tots els grups parlamentaris excepte els d'ultradreta per negociar els pressupostos

Paneque fa una valoració 'molt positiva' de la trobada de l'executiu a Poblet: 'Hem marcat direccions clares d'actuació'

31 d'Agost de 2024, per ACN
  • La consellera de Territori i portaveu del Govern, Sílvia Paneque

    ACN

El Govern "contactarà" amb tots els grups parlamentaris per negociar els pressupostos de la Generalitat pel 2025, excepte amb els partits d'ultradreta, Vox i Aliança Catalana. La portaveu de l'executiu, Sílvia Paneque, ha explicat que la consellera d'Economia i Hisenda, Alícia Romero, parlarà amb la resta de partits les "properes setmanes" per conèixer les seves "prioritats". Tot i això, ha recordat que els "socis prioritaris" del Govern són ERC i Comuns. D'aquesta manera ha respost al PPC, després que el portaveu dels populars, Juan Fernández, obrís la porta a negociar els comptes amb l'executiu socialista en una entrevista a l'ACN. "Ens han marcat línies polítiques ambicioses i per desenvolupar-les necessitem recursos econòmics", ha dit.

Paneque ha visitat aquest dissabte al matí el municipi de Sarral, a la Conca de Barberà. En una atenció als mitjans de comunicació ha fet una valoració "molt positiva" de la trobada del Govern al Monestir de Poblet. Ha comentat que cada conseller "ha marcat tres o quatre prioritats per assumir-les els primers dies de govern i marcar direccions clares d'actuació en cada conselleria".

 

Trobada a Poblet

 

Aquest dissabte al migdia, el Govern ha posat punt final a la trobada a Poblet. Divendres van arribar el president de la Generalitat, Salvador Illa, i tots els consellers. Illa va donar a cada responsable de departament una carta personalitzada fixant les prioritats. Entre altres qüestions, el socialista va destacar el traspàs de Rodalies, l'oficialitat del català a la UE, recuperar el lideratge econòmic a Espanya i el control de la delinqüència.

L'executiu va visitar el monestir de la mà de l'abat, Rafel Barruè, i també l'arxiu Montserrat Tarradellas. Aquest dissabte a les sis del matí, el president Illa ha sortit a córrer acompanyat del secretari de Govern, Javier Villamayor, i dels consellers Òscar Ordeig, Núria Parlon i Mònica Martínez Bravo.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics