Divendres, 27 de Setembre de 2024

Adolfo Osta, Marc Parrot i Jordi Palet actuaran en el V Festival EVA Pradell de la Teixeta

El festival s’ha consolidat com la mostra més important de narració i tradició oral de Catalunya

22 de Maig de 2014, per Redacció
  • Adolfo Osta

     

L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que busquen proporcionar a l’espectador "experiències úniques als emplaçaments més singulars". El divendres 4 de juliol, a les set de la tarda, l’escriptora Dolors Miquel oferirà un espectacle de poesia La que mai no es despinta. A continuació, per celebrar els cinc anys del Festival EVA Pradell, s’ha organitzat un Concurs de Tarta Tatin per a tots aquells a qui els hi agradi la cuina i el món delicatessen.

La cirereta del pastís de divendres la posarà el cantautor Adolfo Osta amb Mariavia, un espectacle imprescindible basat en tornades i romanços principalment de Catalunya i de la resta de la Mediterrània, que tindrà lloc, a les onze de la nit, al Corral Nou). Finalment, la sessió golfa del músic tarragoní Roger Benet amb Beneteries, que farà gaudir d’un concert en solitari, perquè canti temes ‘’universalment particulars’’ i ens submergeixi en el seu particular món ‘’ple d’oxímorons’’.

El dissabte s’estrenarà, dos quarts de 12 del matí, a la plaça del Castell, amb el duet Marc Parrot i Eva Armiséni l’espectacle Tots a Taula, una proposta per a tots els públics que mescla música i il·lustració. A  dos quarts d'1, Assumpta Mercader i Carles Alcoll presentaran Lívia, 2000 aniversari del funeral de l’emperador August, una activitat produïda i estrenada al Festival Tarraco Viva de Tarragona que inaugura un espai nou a l’Eva Pradell, els Bancals del Barranquet.

A continuació, després de la presentació del llibre L’estiu de l’amor a càrrec de Xavier Amorós, de Toni Orensanz, tornarà el mític A tres bandes de l’EVA, enguany a càrrec de Jordi Palet, Assumpta Mercader i Carles Alcoy. Com cada any, es farà una passejada pel municipi però aquesta vegada s’utilitzaran nous espais amb encant, raconets insospitats i planes amb arbredes.

Per tancar el segon dia d’EVA Pradell, el grup de polipoesia Accidents Polipoètics esternarà un nou espectacle, Ontología general, amb motiu del seu 20è aniversari. L’actuació es podrà gaudir en dues sessions nocturnes a la Cova del Rector, una cova natural amb aforament per a 180 persones i a la qual s’hi accedeix després d’una caminada col·lectiva de vint minuts des del centre del municipi.

El diumenge 6 de juliol, a partir de les 11 del matí, el públic tindrà la possibilitat de pujar a l’escenari de la plaça de l’Església per narrar, llegir, recitar o cantar en un Fòrum Obert. A dos quarts de 2 del migdia, el grup de rumba Lo Gitano Blancens captivarà amb el seu nou àlbum La Rumba Ebrenca. La tarda de diumenge estarà monopolitzada per Astres i déus, un viatge a diferents interpretacions que feien del cel les antigues civilitzacions i a les històries mitològiques que en sortiren. Tot això narrat i musicat per la companyia Univers de butxaca, ambpassis a 2/4 de cinc i a les set de la tarda.

Finalment, la companyia Borja Ytuquepintas tancarà el festival amb una programació que no deixarà ningú indiferent: Amb els peus a terra, Art amb sorra, un espectacle multidisciplinari que combina art amb sorra, circ, música en directe, titelles de gran format i pintura ràpida. Una cloenda de luxe per posar punt i final a la 5a edició del Festival EVA Pradell de la Teixeta.

El Festival EVA, deu anys al Penedès i cinc al Priorat

Amb un bagatge de deu edicions al Penedès i cinc al Priorat a les espatlles, el Festival EVA està en constant creixement. Segons els seus promotors, s’ha consolidat "com la mostra més important d’activitats basades en la narració i tradició oral de Catalunya, mantenint des dels seus inicis una clara aposta per l’actualització i modernització del gènere".

Per fer-ho, han programat activitats innovadores com ara concursos i combats de glosadors, projecció i cinefòrum de pel·lícules sobre tradició oral, exposicions de narrativa, o projectes realitzats amb noves tècniques de narració i tecnologia 2.0.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges