Dijous, 25 d'Abril de 2024

Set musicals i nou obres de teatre omplen la temporada al Bartrina

El cantautor Fito Luri donarà el tret de sortida, el 18 de gener, amb un enregistrament en directe

10 de Desembre de 2014, per Joan Marc Salvat
  • Presentació de la programació del Bartrina

    Joan Marc Salvat

El projecte Reus-La Mussara-Cassiopea del cantautor reusenc Fito Luri marca l’inici de la temporada d’hivern i primavera al Teatre Bartrina de Reus. El concert, previst per al 18 de gener (18h), consistirà en un enregistrament en directe on el músic ha fet confluir els seus tres universos jugant amb el famós Reus-París-Londres: “Reus recull  el meu món mundà, on vaig a fer uns beures i comprar; fa quatre anys que visc a Vilaplana, al peu de la Mussara, i és on he trobat l’entorn per inspirar-me i escriure les meves lletres; i Cassiopea és el meu món imaginari on habiten les cançons i personatges que invento”, ha comentat Luri. 

L’altre gran repte serà l’enregistrament en directe d’un disc que ha de veure la llum el proper 25 d’abril i que es completarà amb la presència de Gerard Juanpere a les guitarres; David Melgar al piano i teclats; Xavier Francin al baix elèctric; Jordi Salvadó a la bateria i percussions; Gerard Marsal als saxos i flauta; Sergi Calbache al trombó de bares; Gina Llauradó com a segona veu; Enric Granollers en les tasques d’enginyer de so i l’escenoragrafia i la il·luminació a càrrec de Miquel Àngel Fernàndez. 

Sis espectacles musicals més

El directe de Fito Luri serà un dels set espectacles musicals programats pels primers mesos del 2015. Completaran l’oferta musical Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien (28 de febrer), presentant el nou disc Un pas i neu i un pas o l’Orquestra Camerata XXI, dirigida per Dani Espasa, presentarà Appalachian Spring - Visions al piano del Segle XX (22 de març).

Destaca, de la cartelera musical, la visita de tres éssers vinguts d’una altra galàxia: Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver. El trio oferirà un repertori “galàctic, intercomarcal i d’ultramar”, el proper 28 de març, recollint el bo i millor de les seves excèntriques carreres i repertoris. Tomeu Penya (26 d’abril); In memoriam (17 de maig), de la Simfònica Camerata XXI; i el tercer festival de boleros amb Ludmilda Mercerón (30 de maig) tanquen la programació musical del primer semestre de 2015 al Bartrina. 

Fins a nou obres de teatre

Sobre l’escenari també hi haurà lloc pel teatre. El diumenge, 25 de gener, es representarà la primera obra de la temporada al Bartrina: Llibert, dirigida per Norbert Martínez i interpretada per Gemma Brió, Tàtels Pérez i Mar Orfila. L’obra ha estat guardonada a la vintena edició dels Premis Butaca 2014 com el millor muntatge de Petit Format i al millor Text Teatral. Com gat i gos (8 de febrer) de Lluís Petit i Judit Ferrer; La pols (21 de febrer), amb text i direcció de Llàtzer Garcia i música original de The New Raemon. 

També cal mencionar el thriller escrita i dirigir per Jordi Casanovas, smb la interpretación de Ramon Madaula i Anna Shaun, que es representarà el 7 de març (21h); Pulmons (11 d’abril), de Duncan Macmillan, dirigida per Marilia Smaper i interpretada per Carlota Olcina i Pau Roca. 

Si l’any passat la companya Teatre Estable del Baix Camp (TEBAC) va reformular el clàssic Terra Baixa, enguany interpretaran Mort accidental d’un anarquista (18 i 19 d’abril); una obra de Dario Fo i que explica els fets reals ocorreguts a la Itàlia dels anys 60 barrejant la paradoxa i la ironia, amb l’herència de la comedia dell’arte.  Precisament, Terra Baixa d’Àngel Guimerà tornarà al Bartrina un any després. Aquest cop, però, ho farà representada per un sol home encarnant tots els papers en un exercici admirable d’interpretació, a càrrec de Lluís Homar. L’actor s’acompanyarà, únicament, de la composició musical i la veu de Sílvia Pérez Cruz. 

Pensaments secrets (23 de maig), interpretada per Àlex Casanovas i Mercè Pons, i dirigida per Lluís Soler, tanca l’apartat de teatre. 

Reclams per a tots els públics

El Consorci del Teatre Bartrina, de la mà d’Oniria Reus, també aposten per una oferta destinada a tots els públics amb els següents espectacles. En tu mente (20 de febrer) de Luis Pardo. A més, conjuntament també portaran dos cares ben televisives com en Peyu a Planeta i-Neptú (24 d’abril) i Ana Morgade amb Morgadeces (22 de maig), que oferiran els respectius monòlegs.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics