Dijous, 25 d'Abril de 2024

Fito Luri: 'Tinc tots els ingredients desitjats perquè el disc en directe sigui òptim'

El reusenc realitza, aquest diumenge, un concert únic al Teatre Bartrina

15 de Gener de 2015, per Enrique Canovaca
  • Fito Luri actua, aquest diumenge, al Teatre Bartrina

    Víctor Rubio

Després d'una aturada obligada per motius de salut, el resuenc Fito Luri torna a estar en forma. Aquest diumenge, el Teatre Bartrina acollirà un espectacle únic, Reus, la Mussara, Cassiopea, que servirà per enregistrar un disc en directe de Luri, amb la col·laboració d'artistes de renom com Cesck Freixas o Joan Reig. A falta de pocs dies per la cita i amb les entrades gairebé exahurides, Luri assegura que té "tots els ingrediens desitjats perquè el disc en directe sugui òptim". L'horari, a les 6 de la tarda, és atípic per l'artista reusenc, però té per objectiu atraure a les famílies amb els seus nens.

Fito Luri a la veu i guitarra; Gerard Juanpere, a la guitarra; Jordi Salvadó, a la bateria; Xavi Francin, al baix, i David Melgar, al piano. Aquesta és la formació titular del reusenc, que per aquesta ocasió especial comptarà amb la participació de Gina Llauradó, a les veus, Gerard Marsal, al saxó, Sergi Calvache, al trombó de vares, i Cesck Freixas, Meritxell Gené i Joan Reig. El títol del disc en directe es refereix al vessant més personal de Luri: Reus és el lloc on ha crescut, la Mussara és on ha trobat repòs -viu a Vilplana-, i Cassiopea és el seu món imaginari, habitat per cançons i paisatges.

"Sempre és especial enregistrar un disc en directe", assegura Luri, qui última els darrers detalls al Cafè del Far, de Salou. "Hauria d'estar tot a punt, suposo que els nervis sortiran a flor de pell i potser fen alguna que altra errada, però això és un disc en directe", afirma el cantautor, que diu posar-se "vermell" davant la bona acceptació del públic. El Bartrina registrarà un ple absolut i només quedaven per vendre unes quantes entrades del segon pis. "És un sentiment difícil d'explicar", afirma.

Interpretació de 17 temes

Luri interpretarà cançons dels seus quatre discos en solitari: Aromes (2002), Zoòtrop (2009), Entrepans i Mandarines (2012) i 1440 biorritmes i una taula on hi pot seure tothom (2014). "Potser l'Aromes és el disc amb menys cançons, però no per res en concret. Vaig fer una llista de 30 temes i vaig anar eliminant", explica el cantautor reusenc. El concert tindrà una durada de 80 minuts.

Una altra de les qüestions diferencials de l'espectacle és l'horari de diumenge a la tarda: "la majoria de públic que escolta les meves cançons, per qüestions generacionals, té nens i aquests també els hi agraden les meves cançons", indica Luri. "M'havien dit que si fes el concert a la tarda, tota la família vindria", continua. Dit i fet. El públic ha respost.

Escolta l'entrevista de LANOVA Ràdio a Fito Luri:

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics