Dissabte, 31 d'Agost de 2024

L'Arxiu de la Diputació participa en l'elaboració d'un nou model de classificació per a la documentació municipal

D'altra banda, l'Arxiu Municipal de la Canonja ha rebut la visita del personal de l'Arxiu General

23 de Juny de 2015, per Redacció
  • Imatge de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona

    Cedida

L'Arxiu General de la Diputació de Tarragona, situat a la Canonja, participa juntament amb una vintena de professionals de diferents arxius i administracions del món local -com diputacions, ajuntaments, consells i arxius comarcals- en l'elaboració d'un model català de classificació per a la documentació municipal, la qual pretén ser d'utilitat per a tots els ajuntaments catalans. El representant de la Diputació en aquest grup de treball és el tècnic en arxius i gestió de documents Sergi Borrallo. Aquest projecte està coordinat per la Subdirecció General d'Arxius i Museus de la Generalitat i compta amb la col·laboració del Consorci d'Administració Oberta a Catalunya.

El nou model incorpora diverses millores. Per exemple, entre d'altres, inclou documentació històrica i actual i definicions per a totes les entrades, actualitza els àmbits funcionals derivats de les noves competències dels ajuntaments, facilita la implementació de la gestió de documents electrònics i la interoperabilitat entre diferents sistemes i dóna resposta a la Llei 19/2014 de transparència.

El projecte es troba en la recent finalització de la primera fase, sorgida d'un primer esborrany del model de classificació que a curt termini serà validat pel grup. Un cop s'hagi realitzat una primera versió del model de quadre, es realitzarà una consulta pública al col·lectiu d'arxivers de Catalunya per tal que puguin fer les seves aportacions i suggeriments. 

El grup de professionals que ha realitzat aquest treball revisarà i integrarà, si ho creu oportú, les aportacions del col·lectiu. A partir de les possibles modificacions que es puguin fer, es procedirà a publicar una versió definitiva. El model de quadre de classificació municipal definitiu es preveu que estigui disponible a finals d'aquest any, junt a la seva guia d'ús, en la web institucional del Departament de cultura.

El personal de l'Arxiu General visita les noves instal·lacions de l'Arxiu Municipal de la Canonja

D'altra banda, l'Arxiu Municipal de la Canonja, situat al Castell de Masricart, ha rebut la visita del personal de l'Arxiu General de la Diputació de Tarragona per tal de conèixer les noves instal·lacions i fomentar la relació i coneixement mutu dels diferents centres documentals del territori.

La responsable de l'Arxiu, Araceli Garcia, va realitzar una visita guiada pels visitants, mostrant-los diverses dependències i sales de Masricart acompanyades d'explicacions sobre el fons documental que trobem en l'edifici. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics