Els catalans menjaran entre 800.000 i 900.000 quilograms de panellets per aquesta diada de Tots Sants, una xifra similar al 2014. D'aquesta quantitat, uns 260.000 quilos es vendran en pastisseries artesanes, segons les xifres facilitades pel Gremi de Pastissers de Barcelona. Les famílies es gastaran entre 25 i 30 euros de mitjana en safates de panellets i la major part de les vendes es concentraran aquest dissabte.
El triomfador indiscutible de la diada serà el panellet de pinyons, tot i que els panellets d'ametlla, coco o fruita també tindran molta sortida. Els pastissers continuen innovant amb panellets amb sabor de 'mojito', 'gintònic' o de fruites exòtiques.
El president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Elies Miró, ha explicat que la xifra total de vendes és molt difícil de preveure, tot i que ha assenyalat que aproximadament se situarà entre els 800.000 i 900.000 quilograms. Per això, aquest any el Gremi ha anunciat que la pastisseria artesana vendrà uns 260.000 quilograms de panellets, uns 180.000 dels quals es vendran a la demarcació de Barcelona. Es tracta, segons Miró, d'una xifra també similar a la del 2014, tot i que s'espera un petit repunt del 2%.
Les grans superfícies
Elies Miró, de la Pastisseria Miró de Castellterçol, ha afegit que les grans superfícies acostumen a fer mal en aquesta diada. Segons ha explicat, la gran industria fa un producte aparentment semblant però que abarateix molt la pasta base del panellet. I venen més barat que l'artesania, ha alertat.
Entre 25 i 30 euros de mitjana
El preu del panellet se situa entre els 42 i 52 euros el quilo segons la pastisseria. El Gremi calcula que les famílies catalanes es gastaran de mitjana entre 25 i 30 euros en safates de panellets. Les safates més sol·licitades seran les de mig quilo, 600 grams o 700 grams. D'altra banda, el triomfador indiscutible de la diada serà el panellet de pinyons, seguit del d'ametlla, coco o fuita.
Els pastissers, d'altra banda, segueixen en la línia dels últims anys i segueixen innovant amb nous sabors. Alguns artesans elaboraran aquest any el panellet de 'gintònic'. En el cas de la pastisseria Miró, una de les darreres innovacions són els panellets de taronja amb xocolata.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics